Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta de Govern Local de Salou aprova, inicialment, el projecte de construcció del nou Casal de la Dona

divendres 26 agost 2022

L'alcalde Pere Granados diu que 'és un equipament destinat al col·lectiu de la dona, adaptat perquè puguin programar i realitzar les seves activitats culturals, socials i de lleure'
 
Es preveu construir en els terrenys on fins ara hi havia la Casa dels Mestres, en un solar de 686,15 m2. La superfície construïda serà de 252,12 m2, amb un porxo de 39.82 m2 i una terrassa de 60.80 m2. El termini d'execució és de 8 mesos

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat la seva satisfacció pel projecte, ja que “es tracta d’un equipament molt esperat, que respon a una necessitat social i que hem consensuat, totalment, amb el Grup de Dones de Salou; una entitat que desenvolupa, des de fa molts anys, una important tasca al municipi, en tots els àmbits, cultural, formatiu, lúdic i social”. Finalment, ha dit, “el podem tirar endavant, després de dos anys de retard per la pandèmia”.
 
El futur Casal de la Dona tindrà una funcionalitat polivalent i capacitat per acollir la totalitat de les activitats que organitza el Grup de Dones de Salou, que, actualment, té la seva seu social en un habitatge, a la part superior del Mercat Municipal.
 
El nou equipament públic tindrà una única planta. El motiu és que l’edifici sigui el màxim d’accessible a les persones amb mobilitat reduïda i que no hi hagi barreres arquitectòniques, amb espais exteriors i accessos sense cap graó ni rampa pronunciada, senyalització i disposició d’elements accessibles i/o adaptats. Els Serveis Tècnics Municipals han redactat el projecte d’obres de construcció.
 
Té un pressupost base de licitació de 587.038,58€, IVA inclòs, i un termini d'execució de 8 mesos.
 

Comptarà 4 façanes, essent de vidre les que estan orientades a sud-oest. Tres sales polivalents, una cuina, un office, lavabos, una sala per a tasques d’administració, terrassa i porxo. 

 

Enderroc i preparació dels terrenys

 

L’antic edifici de la Casa dels Mestres ja s’ha enderrocat i ara es duen a terme les tasques de la retirada de la runa. Atès que l’entrada per accedir als terrenys és molt estreta i no permet l’accés amb amb maquinària pesada, s'ha optat per accedir-hi a través del pati de l'escola Sta. M. del Mar.

Les obres es duen a terme durant l’estiu per tal de reduir l’impacte de l’enderroc sobre l’activitat escolar i el veïnat. S’ha donat un tractament particular als residus especials, quant als protocols pel desmuntatge d’algunes planxes de coberta que eren de fibrociment (amiant).
Ara, es traslladen aquests residus al gestor de residus, a través del pati del centre, amb el suport de la Policia Local, per la sortida de camions, al carrer Barcelona.

El solar on es construirà el nou equipament es preveu que estigui totalment buit la setmana vinent, amb la reposició de la tanca de l’escola que ha quedat afectada. 

Els terrenys on s’aixecarà el Casal de la Dona són urbans i són a tocar del centre educatiu. Tenen accés independent i principal pel carrer Barcelona, n. 69. L’entorn està totalment edificat amb immobles de planta baixa més 5/6 plantes pis, tret de l’escola.

Aquest projecte, previst en l’anualitat 2023 del pla quadriennal d’inversions, s’exposarà a informació pública per un termini de 30 dies, tot procedint a la publicació del corresponent edicte en el DOGC, així com inserint-lo en el tauler d’anuncis de la Corporació.

Galeria d'imatges

ENDERROC DES DE LA PISTA DE L'ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR DE SALOU.jpg

Document Actions