Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta de Govern Local de Salou aprova la reparcel·lació del pla parcial 03-Barenys

Es tracta d’una zona de 85 hectàrees de sòl dedicades a promoure l’economia del municipi

dimarts 16 abril 2013

Han estat més de 4  anys de treballs i tràmits administratius i urbanístics per tal que el sector 03-Barenys vegi la llum. Avui, la Junta de Govern Local ha aprovat la reparcel·lació inicial de tot aquest futur sector econòmic del municipi.

“A partir de l’aprovació definitiva de la  reparcel·lació es podrà iniciar ja la urbanització dels terrenys, sempre tenint molt present que el sector turístic, tot i la recessió, segueix sent un motor importantíssim, i  molt especialment per a l’economia de Salou”, ha apuntat l’alcalde, Pere Granados. La previsió de les despeses d’urbanització per a l’execució completa del Sector 03 supera els 40 milions d’euros, incloent els costos de la canalització i urbanització del barranc de Barenys així com del tram final del mateix. Precisament, en aquest sentit es proposa que els propietaris del sector es facin càrrec dels costos que esdevenen en el propi àmbit, és a dir, no s’aplica als propietaris cap cost extern. I pel que fa a l’endegament del barranc dins el propi sector només es faran càrrec del 50%.

Cal recordar que aquest sector de 85 hectàrees limita amb el barri de la Salut i el FFCC, amb el sector 01 i arriba fins a la C-14, a la zona del kàrting Salou. En tot aquest àmbit s’hi preveu, en el temps, construir una zona hotelera amb 8 ressorts de gran qualitat  que ampliaran l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees per activitats esportives recreatives o de competició. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   És precisament en aquest punt on s’aixecarà un tourist business center, un edifici emblemàtic dissenyat i preparat per acollir empreses, grups i operadors del món del turisme, que convertirien Salou en un centre actiu i dinàmic en negocis turístics, proper a les seves activitats i capaç de generar sinèrgies econòmiques. “La nostra política és la de fomentar i crear nous llocs de treball que, en aquest sector conflueixen ja que hi ha hotels turístics de qualitat; una important zona esportiva que servirà per atreure un turisme especialitzat; a més de naus aparador, amb zones d’oficines i serveis fonamentals per a crear nous llocs de treball”, ha recordat el batlle.

 

El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi. A més, el pla parcial inclou un total de zones verdes d’unes 15 hectàrees que es construirà al voltant del barri de la Salut integrant-lo dins el Sector 03-. Els estudis econòmics apunten que tota aquesta zona permetrà generar directament uns 2.000 llocs de treball en els propers anys.

Cal recordar que el febrer del 2012 la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT)  va aprovar definitivament el Pla Parcial, aprovat mesos abans pel plenari de l’Ajuntament de Salou. Per la seva part, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut ha insistit en el fet que “s’inicia una nova fase que entenem definitiva, per resoldre la problemàtica del barranc i pel futur, a mig termini, del desenvolupament urbanístic de Salou pel que fa als aspectes de sectors tant importants com el sector turístic-hoteler, el sector de serveis i els equipaments esportius”.

Galeria d'imatges

16.jpg
17.jpg
16.jpg
17.jpg

Document Actions