Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta de Govern Local dóna llum verda al projecte d’enderroc de l’antiga casa de Cáritas Salou

Els treballs per espaiar els voltants de la parròquia de Santa Maria del Mar començaran pel Nadal

dimarts 08 octubre 2013

El projecte d’enderroc de l’antiga casa de Cáritas, l’adequació del pas i dels nous espais públics al voltant de la parròquia de santa Maria del Mar es troba ja en la recta final abans de l’inici de les obres. Avui, ha quedat finalment aprovat per la Junta de Govern Local tant el projecte com l’expedient que iniciarà la contractació de les obres.

Els treballs, que tenen un cost de quasi 70.000 euros, pretenen convertir l’actual pati de l’església Santa Maria del Mar en una zona d’accés públic enjardinada que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona, a més d’enderrocar l’antiga casa de Cáritas.  Per l’alcalde, Pere Granados, “és una obra que modificarà l’entorn d’aquest punt tant significatiu de la ciutat dotant-lo d’una nova configuració i esponjant l’entorn de l’església. Una obra necessària per dotar de normalitat al que se suposa és un lloc de culte i reunió”.

Les obres, amb càrrec als fons FOMIT, enderrocaran l’edifici posterior ubicat al carrer Ponent, alliberant les construccions adossades a l’àbsida i nau lateral de l’església de Santa Maria del Mar, i al mateix temps adequaran el nou espai públic resultant. Les obres es duran a terme a una superfície de més de 420m2 que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny s'iniciaran pels volts del Nadal.

Així, un cop produït l’enderroc s’obrirà un pas entre el carrer Ponent i Església pel lateral de Santa Maria del Mar; pavimentant el conjunt i dotant-lo d’enllumenat; a més de conservar-ne l’arbrat i millorar la jardineria.  Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “aquesta intervenció que s’allargarà durant un parell de mesos generarà una nova perspectiva de Santa Mª del Mar i acostarà a la gent nous espais públics”.

Cal recordar que el passat 20 d’agost de 2013 va tenir lloc ja l’aprovació inicial del projecte d’obres que avui entra ja en la recta final de la tramitació.

Cal recordar que aquest enderroc es fa possible perquè Cáritas s’ha traslladat de seu i ara té les seves oficines a l’antiga casa dels mestres, al carrer Ciutat de Reus en un espai dignificat i amb millors condicions per atendre a les persones, fruit d’un conveni entre alcaldia i arquebisbat de Tarragona.

Galeria d'imatges

enderroc_1.JPG
virtual_copia.jpg
enderroc_1.JPG
virtual_copia.jpg

Document Actions