Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta Local de Seguretat posa de manifest que Salou és una ciutat segura, en registrar una reducció dels fets delictius del 26%

dimecres 06 juliol 2022

L’alcalde Pere Granados ha destacat, aquest matí, la bona coordinació de tots els cossos policials (Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i Policia Nacional) i la importància del fet que Salou compti amb una òptima dotació d’agents, atès que ‘som el municipi de costa més important que hi ha a Catalunya i dels quatre més importants de la península’

Trenta-dos Mossos d’Esquadra garantiran la seguretat de les persones aquest estiu a Salou, amb un reforç de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO); amb vigilància a l’oci nocturn, i el patrimoni, per a la tranquil·litat de turistes i residents

El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha destacat, en matèria de trànsit, les diferents campanyes de conscienciació i control, així com les actuacions derivades del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, encaminades a millorar la circulació i la pacificació de diferents espais

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc a la Sala Jaume I de l’Ajuntament de Salou. Una reunió que ha servit per preparar la temporada d’estiu i que ha comptat amb la representació de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Policia Nacional.

Segons ha afirmat l’alcalde en finalitzar la reunió, "Salou és una ciutat segura". Tanmateix, aquest estiu, “per part de Mossos d’Esquadra i de la resta de cossos s’ha preparat un dispositiu millor que el que teníem en anys anteriors”. Així mateix, ha recordat que “al nostre municipi anem treballant la seguretat amb la Policia Local; però la feina que fem, de manera conjunta i intensa tots els cossos, fa que aquesta seguretat sigui un èxit”.

Granados ha posat de relleu la importància del fet de “ser equitatius” i que la Generalitat, a través de Mossos d’Esquadra, doti Salou d’agents, ja que, segons ell, "som el municipi de costa més important que hi ha a Catalunya i dels quatre més importants de la península"; així com també -en el període estival- "som el que tenim més habitants de la província, superant Reus, Tarragona, Tortosa o qualsevol altra ciutat", ha remarcat.

Granados ha volgut agrair la labor, coordinació, implicació i forma de treballar a tots els cossos de seguretat i els ha estès la mà, tant des del punt de vista institucional, com personal.

El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha destacat “en matèria de trànsit, on Policia Local de Salou té les competències, les diferents campanyes de conscienciació i control, tant de vehicles com de Vehicles de Mobilitat Personal, així com les actuacions derivades del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, encaminades a millorar la circulació i la pacificació de diferents espais".

També ha recordat l'habilitació de dos nous aparcaments dissuasius a Salou, ampliació del de Pompeu Fabra (100 places) i un al Carrer Terrer (300) places, per donar resposta a l'increment de vehicles que es preveu durant aquest estiu.

Per la seva banda, Enric Carrasco, inspector cap de la Comissaria de Districte Salou-Vila-seca, ha assenyalat que els fets delictius han disminuït un 26%, baixant totes les tipologies delictives.

La segona conclusió que ha posat de manifest és la bona coordinació amb Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

I la tercera i darrera premissa és que “pels Mossos d’Esquadra, Salou és una ciutat molt important i ja des del mes d’abril treballem la previsió d’estiu amb la Setmana Santa, implementant els dispositius a la via pública, platges, comerç, moviment de persones i establiments hotelers”.

El nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat aquest estiu a Salou és de 32. També hi ha un reforç de l’Arro (Àrea Regional de Recursos Operatius), que canvia l’horari i garanteix la cobertura a l’oci nocturn. I una bossa d’hores extraordinàries per incrementar els dispositius allà on siguin necessaris.

Així mateix, Carrasco ha esmentat com a qüestions prioritàries la integritat física de les persones, la seguretat dins de l’oci nocturn pel que fa a violències sexuals; i el patrimoni.

A la Junta Local de Seguretat d’avui també hi han assistit: Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona; José Luis Gargallo, inspector cap de la Policia Local de Salou; Jordi Verger, tinent coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona; Daniel Crespo, tinent adjunt de la companyia de la Guàrdia Civl de Salou; Juan Carlos Malpica, sergent 1r comandant de lloc de la Guàrdia Civil de Salou; Ramon Franquès, cap de l’Àrea policial bàsica del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra; Vicent Lleonart, intendent cap de la regió policial Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra; José Miguel Cañete, comissari cap provincial de Tarragona del Cos Nacional de Policia; Cándido Sánchez López, inspector en cap de la Brigada provincial de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia; i Enric Ollé, secretari general de l’Ajuntament de Salou.

Document Actions