Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La liquidació del conveni urbanístic amb l'Escola Elisabeth permetrà a l'Ajuntament crear un ens educatiu i cultural

dijous 03 setembre 2009

Es pretén implicar a tota la comunitat educativa en un projecte comunitari per al foment de l'educació i la cultura a Salou

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el representant de la Cooperativa d'Ensenyament Escola Elisabeth, Manuel López Gilabert, han donat per liquidat el conveni urbanístic que es va signar l'any 2002 pel qual l'Ajuntament es comprometia a requalificar els terrenys on es trobava l'escola, al carrer Terrer, d'acord amb els paràmetres urbanístics de l'entorn: habitatges plurifamiliars-hotels... (Punt 1.4. Conveni), per ajudar, amb la venda, a finançar la nova escola construïda al vial del Cavet.
Recordem que l'ús urbanístic de la zona i l'espai feia impossible el creixement de l'escola, i que per això es va canviar la ubicació en uns terrenys oferts per l'Ajuntament de Salou, i adquirits per la Cooperativa de pares per un valor de 1.800.000 Euros, on s'ha construït una escola més moderna, i adaptada a la doble línia.

Un cop resolt el tràmit urbanístic i de construcció del nou centre, s'ha procedit a liquidar a favor de l'Ajuntament de Salou la suma de 606.931,23 euros, que es destinarà a crear un nou ens que podria ser una 'Fundació', amb representació municipal, de l'Escola Elisabeth i comunitat educativa. En aquest sentit, l'alcalde Pere Granados manifesta que 'aquesta gestió urbanística no solament a permès la construcció d'un nou centre de qualitat educativa, sinó que fruit d'això l'Ajuntament podrà destinar uns recursos a la formació i educació de tots els alumnes de Salou'. La suma econòmica resultant del conveni podria ser destinada, doncs, després d'estudiar la fórmula jurídica adequada, a la creació d'una 'Fundació' que tindrà com a objectiu el foment de l'educació i la cultura al municipi, on hi serà representada tota la comunitat educativa de Salou.

Per la seva part, el director del centre, Anton Ribas, ha senyalat com a trets destacats, la gestió d'aquests 10 últims anys, que ha estat fruït de la suma de molt treball i esforç, tant per part de la Cooperativa i dels seus representants, com de l'Ajuntament i del Departament d'Ensenyament.
Tots han cregut en el projecte d'una escola extensiva de 0 a 18 anys. El director de l'escola també ha recordat que les arrels pedagògiques de l'Elisabeth es remunten a l'any 1964, a la vegada, reconeix el treball de molts mestres i educadors que al llarg d'aquests anys han aconseguit models pedagògics i organitzatius de qualitat. El president de la Cooperativa recorda que han prioritzat contractes amb l'empresariat salouenc per dur a terme el projecte.
Cal destacar, a més, que l'edifici ha estat premiat en la sisena Biennal Alejandro de la Sota del Col·legi d'Arquitectes aquest 2009, en la categoria d'edificis privats de nova planta.
L'Escola Elisabeth compta actualment amb uns 800 alumnes, s'imparteixen els següents nivells: Llar d'Infants, Educació Infantil, Educació Primària, ESO i Batxillerat.

Document Actions