Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Mare de Déu cautiva a salouencs i turistes el dia gran de les festes

dilluns 17 agost 2009

La processó, que va marcar el fi de les Nits Daurades junt amb un espectacular castell de focs

Després de les activitats per a petits i grans, dels concerts, dels espectacles, el dissabte 15 d'agost va ser l'hora de la devoció, amb motiu de la processó de la Mare de Déu, tot un clàssic que com ja ve sent habitual cada any marca el final de les Nits Daurades junt amb l'espectacular castell de focs seguit per milers de persones.

Després de la celebració de la misa de Festa Major a la iglesia de Santa Maria del Mar, va començar la processó de la verge pels carrers de Salou. L'acte, que una vegada més es va convertir en un dels més concorreguts de les festes, es va convertir en tot un referent mariner. Pescadors, jubilats, mariners i descendents de tots ells van ser els encarregats de portar sobre les seves espatlles el pas de la verge, seguits per les autoritats, encapçalada per l'alcalde de la població, Pere Granados.

Amb els blaus de les vestimentes com a colors predominants i els tambors a ritme de trotons de la Setmana Santa com a música de fons mentre sobresortien grans rems, símbols del caràcter mariner de la localitat, la processó es va anar obrint pas en el seu recorregut fins arribar al port. Durant el trajecte milers de seguidors i devots de la verge, ja sigui seguint-la a peu o en els blacons de les cases, van acompanyar-la durant tot el recorregut.

Un cop al port, i custodiada per milers de persones, es va embarcar en el pesquer Santa Maria per tal de recòrrer part del litoral salouenc tal com ja es habitual. Un cop desembarcada va tocar fer el recorregut invers cap a l'esglèsia, on la Mare de Déu tornarà a reposar fins l'any vinent, al mateix temps que finalitzaven les festes amb un espectacular sessió de focs artificials seguida per milers de persones.

Document Actions