Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Masia Catalana obre les portes amb la mostra d’aviram i bestiari autòcton català

dimarts 16 desembre 2014

El recinte  es podrà visitar a partir de demà dimecres i fins al 6 de gener

 

Amb l’arribada de les festes de Nadal l’Ajuntament de Salou organitza un seguit d’activitats festives i tradicionals.  Una d’elles, amb més trajectòria al municipi és la mostra d’aviram i bestiar autòcton català que es du a terme en el marc de la Masia Catalana, a l’avinguda Carles Buigas, de la mà de la regidoria de Cultura i Festes.

Aquesta serà visitable des de demà dimecres i fins al 6 de gener. (Feiners de les 17 a les 20,30 h i diumenges i festius de les 10.30 a les 13.30 i de les 17 a les 20,30h.).

A la masia catalana s’hi podran veure exemplars de cabra de rasquera i ovelles ripolleses; gallines de Menorca, ànecs Muts, Indiots mallorquins, gallines pendesenca aperdiuada, entre d’altres animals.

 

En aquest indret, a més, també s’hi celebrarà aquest divendres la felicitació de l’alcalde a la població i el brou que comptarà amb l’actuació del Cor Duorum (el divendres 19 de desembre a les 20h), o la representació del pessebre vivent a càrrec del Grup Esplai (20 desembre a les 18h i 25 de desembre i 1 de gener a les 19h). 

 

La Masia Catalana és un complex d’edificacions construïdes l’any 1974, concebut inicialment com un pessebre monumental, on es poden contemplar diferents elements característics de l’àmbit rural de la vida catalana: eines campestres, animals domèstics i de cria, entre d’altres. En moltes de les cases que envolten la masia es pot veure, dins del seu context, quin tipus d’eines s’utilitzaven en territori català. L’any 2011 es van invertir 460.000 euros en treballs de millora del recinte.

Galeria d'imatges

portada_masia.jpg
flyer-masia-catalana-2.jpg
P1090656.JPG
masia-catalana-2014-1.jpg

Document Actions