Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La mostra d’aviram i bestiari autòcton català torna a la Masia Catalana per aquestes festes

dilluns 14 desembre 2015

El recinte es podrà visitar a partir des del dimecres 16  i fins al 6 de gener. Divendres al vespre també s’hi servirà el tradicional brou de Nadal i la felicitació de l’alcalde als salouencs

 

Amb l’arribada de les festes de Nadal l’Ajuntament de Salou organitza un seguit d’activitats festives i tradicionals.  Una de les que té una tradició més arrelada al municipi té lloc a la Masia Catalana, un poble tradicional català en ple centre del municipi, al carrer Carles Buigas la qual acollirà,  fins al 6 de gener, el tradicional Pessebre i una exposició d’aus i bestiari autòcton català. Es tracta d’una mostra amb tot el tipisme de les postals nadalenques.

Aquesta serà visitable, especialment concorreguda durant aquests dies pels escolars del municipi, des del dimecres 16 i fins al 6 de gener. (Feiners de les 17 a les 20h i diumenges i festius de les 10.30 a les 13.30 i de les 17 a les 20h). A la masia catalana s’hi podran veure exemplars de cabra de rasquera i ovelles ripolleses; gallines de Menorca, ànecs Muts, Indiots mallorquins, gallines pendesenca negra i també barrada, oques i gallines empordaneses entre d’altres animals.


En aquest indret, a més, també s’hi celebrarà aquest proper divendres la felicitació de l’alcalde a la població i el brou que comptarà amb una actuació nadalenca del Cor Duorum (el divendres 18 de desembre a les 19h), o la representació del pessebre vivent a càrrec del Grup Esplai (dissabte 19 desembre a les 18.30h i 25 de desembre i 1 de gener a les 19h).
La Masia Catalana és un complex d’edificacions construïdes l’any 1974, concebut inicialment com un pessebre monumental, on es poden contemplar diferents elements característics de l’àmbit rural de la vida catalana: eines campestres, animals domèstics i de cria, entre d’altres. En moltes de les cases que envolten la masia es pot veure, dins del seu context, quin tipus d’eines s’utilitzaven en territori català.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

masia.jpg
masia.jpg

Document Actions