Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La mostra itinerant 'El litoral de Salou' arriba a l'Escola Elisabeth

dimecres 23 febrer 2022

L'exposició, que romandrà al centre educatiu fins aquest proper divendres, 25 de febrer, fou inaugurada ahir dimarts per l'alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez

També va comptar amb l'assistència del director de l'escola, Enric Masià, i part de l'equip directiu


L'Escola Elisabeth va inaugurar ahir al matí l'exposició itinerant 'El litoral de Salou', que romandrà al centre educatiu fins al proper divendres, 25 de febrer. Cal recordar que aquesta mostra és formada per fotografies que actuen com a testimoni gràfic de com era Salou abans del fort desenvolupament urbanístic; i dona a conèixer l'evolució que ha tingut el litoral salouenc.

L'obertura de l'exposició va comptar amb l'assistència de l'alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; així com, també, del director de l'escola, Enric Masià, part de l'equip directiu, i l'alumnat de 4t d'ESO.

L'alcalde Pere Granados va fer una explicació als i les alumnes sobre la composició del litoral; i la gran importància històrica del port natural del municipi, a nivell de Catalunya. També va parlar del treball realitzat, per part de l'Ajuntament, per promocionar el patrimoni paisatgístic i cultural de Salou, a través de l'adquisició de finques privades i la preservació de diferents punts de la costa. Així mateix, va fer referència a la vegetació i al fet que s’hagin plantat un total de 8000 plantes, arbustos i arbres, d’espècies botàniques autòctones.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, també va fer referència a la importància de donar a conèixer el municipi, l'abans i el després de l'evolució del litoral, a través dels fets històrics que relacionen aquesta transformació.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va mostrar la seva satisfacció pel gran interès de l'alumnat per descobrir la tasca de recuperació dels diferents indrets del municipi.

El director de l'Escola Elisabeth, Enric Masià, va posar en relleu el coneixement de l'alcalde sobre el litoral salouenc i va agrair poder acollir aquesta exposició, que permetrà als joves descobrir, de primera mà, els racons del municipi. També va donar les gràcies per l'aportació al centre, per part de l'Ajuntament, de dues fotografies del litoral, enmarcades en cartró ploma.

Algunes de les imatges de l’exposició fan referència a: Els Pilons, Platja dels Capellans, Punta del Po Roig, Platja Llarga, Cap de Salou; les dunes a la platja de Llevant; la Torre Nova i el Llatzaret; la Caleta de les Roques Punxoses; la Penya Tallada i la Punta Roja; la Punta Prima; la Cala de la Font i la Cala de la Vinya; la Punta del Cavall; la Punta Xica; la Cala Morisca, la Cala Crancs; la Roca Falconera, el Far, la Cala del Reguerot, la Roca Peixera; la Tossa Alta, antiga Kal·lipolis; el Racó, la Punta de la Cella i la destrucció de la Tossa Alta, des de l'aire; la Cala del Reguerot i els Enlliscalls; els sorrals del Bosc de la Glorieta; el Martellet, la Cala del Mollet del Far i les Ànimes; la Punta del Fanal, la Cala de la Font i la Cova del Pirata, el Bassot i la Punta Salada, la Cala de la Penya Tallada i la Caleta dels Marbres, entre d'altres punts.

Galeria d'imatges

8.JPG
5.JPG
4.JPG
6.JPG
10.JPG
7.JPG
1.JPG
3.JPG
2.JPG
2.1.JPG

Document Actions