Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La ninotaire Pilarín Bayés recrea en un còmic la història de Salou

La il.lustradora que va presenta el llibre durant l’acte del Pregó de la Festa Major de Salou va aixecar als assistents en un llarg aplaudiment

dimecres 27 octubre 2010

La ninotaire, Pilarín Bayés, ha sigut l’encarregada de donar el tret de sortida a la Festa Major de Salou amb el pregó que va dir ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Durant l’acte, s’ha presentat també ‘La Petita Història de Salou’, un còmic adreçat als més petits amb textos de Josep Maria Plana Roca.  Pilarín  va fer un pregó "inolvidable" sobre la història del municipi amb l'ajuda del seus entranyables ninots.

L’alcalde, Pere Granados, va iniciar l'acte recordant els motius de la festa de la Segregació, del 30 d'Octubre, per presentar posteriorment  l'artista com "un innegable i singular referent de la història de l’art del nostre país perquè a través de la seva  ampla i polifacètica obra artística, ha difós les tradicions, la cultura popular i la història de Catalunya i els seus pobles com ningú; i això la converteix en una persona fermament compromesa en la promoció de tot el que és català a través dels seus dibuixos i il·lustracions".

Granados  va afegir que " els seus dibuixos populars i d’estil molt propis han ajudat i ajuden els infants a conèixer, entendre i estimar el país, Catalunya, i ara, de ben segur, ajudaran a estimar el nostre poble, Salou". El batlle va agrair la feina realitzada als dos autors: la Pilarín i el Josep Maria Plana Roca.

Pilarín va realitzar un pregó entranyable recorrent la història de Salou amb els seus records de quan estiuejava de petita al municipi i amb el suport dels seus coneguts dibuixos, des de la època grega fins l'actualitat. El seu pregó va fer aixecar en un llarg aplaudiment a tots els assistents.


La Petita Història de Salou que es va repartir entre tots els assistents recrea amb dibuixos i textos senzills la història de la via des dels orígens, en la època grega, on es parlava de Salauris, fins a l’època actual amb Salou com a municipi Turistic.

Els seus dibuixos tenen un estil propi que no presenta mai el dubte de l'autoria. Estan fonamentats en el tòpic, que ajuda els nens a entendre el món, per això la bruixa va de bruixa, el rei de rei i tothom expressa clarament el que és.

L'artista va signar autògrafs a tots els assistents que van arrencar en un llarg aplaudiment quan va finalitzar l'acte.

Document Actions