Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La nova il·luminació i remodelació de la plaça de la Província ja llueix amb tot el seu esplendor

dimarts 05 juliol 2016

Els treballs, al bell mig del barri de la Salut,  han suposat una inversió de prop de 22.000 euros  

 

La nova il·luminació i ambientació de plaça de la Província, al barri de la Salut, ja llueix amb tot el seu esplendor. Els treballs de millora de la plaça ja han culminat i l’aspecte és radicalment diferent amb l’arribada de l’ocàs i l’encesa de la il·luminació. Al voltant de les fonts d’aigua i de la zona de jocs i esbarjo adjacents s’ha treballat en un projecte que combina materials com el metacrilat; l’acer galvanitzat i la il·luminació indirecta per crear una nova composició que evoca la història de Salou. Els treballs tenen com a punt de partida la història de Rufus Festus Avienus, un funcionari italià que durant el baix Imperi romà al segle IV  va passar a la posteritat gràcies a les seves obres didàctiques de caràcter geogràfic. Ahir al vespre es va dur a terme la prova de llums en presència de l’alcalde, Pere Granados i de la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, a més d’altres regidors del govern, veïns de la zona i tècnics municipals i de la concessionària d’il·luminació.

L’alcalde destacava que “la plaça ha aconseguit una transformació gràcies al joc de llums, a les lletres que enquadren les torres principals i també perquè incorpora unes imatges antigues de Salou de grans dimensions sobre metacrilat que recullen espais destacats com el jaciment de la Cella; l’anell que es va trobar en aquest punt del municipi al Cap Salou, entre d’altres”. Recentment també s’han substituït els jocs infantils i s’han adequat amb goma de cautxú per amortir les caigudes.

Per la seva part, la regidora de manteniment de Ciutat ha explicat que la remodelació -que s’ha dirigit des dels serveis tècnics municipals d’arquitectura- s’ha culminat per millorar la plaça central del barri al voltant de la qual hi ha molta vida tot recordant el passat històric del municipi. Es recorda en aquesta nova plaça/monument com Salou fou fundat per les colònies gregues al segle VI aC i, ja des d’aquest moment, va ser un port comercial amb una importància considerable, afavorit per la seva posició geogràfica.

En les xapes d’acer galvanitzat es pot llegir una traducció d’aquella primera referència història escrita del paisatge i de les ciutats antigues de Salauris i Cal·lípolis, que forma part del text de ‘Ora Marítima’ de Rufus Festus Avienus; essent aquest un important text sobre la geografia descriptiva de les costes europees, des de les illes Britàniques fins el mar Negre, a l’època preromana. Als plafons es recull una traducció del text de la Ora Marítima que fa referència al viatge que es pot fer des de l’Ebre i fins a arribar als arenals del que coneixem com la platja de Llevant i, posteriorment, fa referència a Salauris i als murs de l’antiga Cal·lípolis.

Les obres de millora han suposat una inversió de prop de 22.000 euros.

Galeria d'imatges

plaaprov.jpg
P1270468.JPG
P1270432.JPG
P1270440.JPG
P1270446.JPG

Document Actions