Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Orquestra Nacional de Catalunya actuarà a Salou per sisè any consecutiu

El reconegut director català Antoni Ros- Marbà dirigirà la JONC d’aquest Nadal

dilluns 28 desembre 2009

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha organitzat, del 28 de desembre al 4 de gener, el 45è Encontre de la Jonc. Aquest matí l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat el conveni amb el gerent de la JONC, Antoni Pallès. A l’acte també hi han assistit la Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, el Director convidat d’aquest encontre, el Sr. Antoni Ros-Marbà i el Director Artístic de la JONC, el Sr. Manel Valdivieso. La Jove Orquestra Nacional de Catalunya realitza per sisè any consecutiu el seu encontre de Nadal a la vila de Salou. En aquesta ocasió ho fa sota la batuta d’un dels directors catalans amb més prestigi internacional, el mestre Antoni Ros Marbà, i encarant unes obres de gran dificultat com són la “Simfonia Pastoral” de L. Van. Beethoven i “La Italiana de F. Mendelssohn”.

Els més de 120 integrants de les orquestres de la JONC tenen entre 14 i 24 anys d’edat i provenen de diferents punts de la geografia catalana. Aquests joves músics es reuneixen en els períodes de vacances escolars per a treballar el repertori simfònic que es posa a la pràctica en diferents concerts al final de cada encontre. Per tal d’ajudar als joves a preparar aquest repertori durant els dies previs al concert hi haurà un equip de professors provinent de diverses orquestres espanyoles i europees, com la “Real Filharmonía de Galicia”, la “Orquesta Sinfónica de Granada”, la “Orquestra del Gran Teatre del Liceu” o la “Konzerthausorchester de Berlin”.

La Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, ha explicat que: “es un gran honor tenir aquests joves actuant per sisè any consecutiu al nostre municipi i esperem que els puguem veure tocar durant molts anys més”. A més Aguilera ha afegit: “es tot un espectacle veure tocar aquests joves intèrprets”. El dia 3 de gener a les 19h la JONC oferirà un concert al Teatre Auditori de Salou on interpretarà dues obres de gran dificultat de Mendelssohn i Beethoven. A més el dia 4 de gener la JONC Alevins oferirà a tots els assistents una interpretació de la Simfonia número 35 en Re Major.

Document Actions