Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La patrona Neus Ferre guanya la 41ena edició de la Festa del Calamar de Salou amb l’embarcació “Muntanera“

diumenge 29 novembre 2015

Ahir a la nit, en el decurs d’un sopar es van lliurar els premis a les altres dues embarcacions amb més punts: Morabito i Flora

Per primer any una dona s’adjudica la victòria en la festa del Calamar, el calamar més gran i el major nombre de captura de calamars

Ahir a la nit, en el decurs d’un sopar al Club Nàutic de Salou amb un molt bon ambient es va donar a conèixer el veredicte dels premis de la 41ena edició de la Festa del Calamar de Salou que enguany s'ha tancat amb un bon nivell de participació, 32 embarcacions, i amb un bon nombre de captures en aquesta tradició marinera i pescadora.

En la categoria de més d'un tripulant ha guanyat aquesta 41ena edició l'embarcació 'Muntanera' amb la patrona Neus Ferre i els mariners José M. Sánchez, Miquel Cabal i Miquel Galvez els quals van sumar 2.330 punts. L’embarcació 'Morabito' amb el patró Boris Villanueva i els mariners Antonio Vázquez, Marc Lao i Xavier Naeguel han estat els segons classificats amb 1.510 punts. El tercer classificat en aquesta festa ha estat el patró Josep Mª Prats i els mariners Jordi Prats, Jose Prats i Vidal López amb 1.120 punts amb l’Embarcació 'Flora'.

L'alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han estat els encarregats de lliurar aquests premis en el decurs d'un sopar al Club Nàutic de Salou. El batlle ha volgut “felicitar tant als guanyadors com a tots els participants” i ha volgut dedicar unes paraules a tots aquells que ja no estan entre nosaltres “perquè sense ells aquesta tradició no hagués continuat sent el que es i esperem continuar-la durant molts anys més”.

Però en el decurs de la nit també es van lliurar altres premis ja tradicionals en aquesta festa de llarga vida al municipi i molt arrelada als pescadors. Així, el Club Nàutic va lliurar el trofeu a la peça de calamar més gran a l'embarcació 'Muntanera' de Neus Ferre amb un exemplar de 1.065 grams, mentre que el premi a l'embarcació que ha pescat més peces de calamar, enguany un total de 23, també ha estat per 'Muntanera' de Neus Ferre, un premi concedit per la Societat de Pesca Esportiva de Salou. Farre ha estat la gran guanyadora de la nit en adjudicar-se tres dels guardons.

Altres dades d'aquesta 41ena edició apunten a que el nombre de sípies pescades ha arribant a les 76, i finalment, pel que fa a les captures de pops han arribat als 9, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat que va ser d’11. En total durant la setmana s’han pescat un total de 50.059 grams de calamar.

Galeria d'imatges

petita1.jpg
DSC_2737.JPG
DSC_2750.JPG

Document Actions