Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Patrulla Jove de Salou inicia una campanya informativa per fomentar la responsabilitat en la conducció de bicicletes

dilluns 01 setembre 2014

Aquest mes de setembre explicaran als ciclistes com s’ha de circular correctament, i també es traslladarà la campanya a les escoles del municipi

Sota el nom de “Salou espai de convivència. L’espai públic és de tots, respecta’l” la regidoria de Seguretat Ciutadana  i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou ha iniciat aquest matí una campanya entre els ciclistes per a un ús responsable de les bicicletes.  Aquesta pretén conciliar el binomi vianant – ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l’inrevés, els vianants no respecten els ciclistes. Actualment Salou disposa de 3 quilòmetres de carrils de convivència i 18 més de carrils d’ús exclusiu per a les bicicletes, que s’ampliaran en 10 quilòmetres més en un futur.


Durant la campanya –que ha començat al passeig Jaume I- els efectius de la Patrulla Jove estan explicant i repartint un fulletó on s’explica que és el que està bé i el que està malament, quan es circula amb bicicleta, marcat sempre amb missatges conciliadors com “fes civisme”, “fem-ho bé” ” l’espai públic és de tots”… Entre les recomanacions, destaquen:

-Evitar circular a menys d’1 metre de les façanes (per així evitar atropellaments de les persones quan surten de casa seva al carrer).

-No superar la velocitat de 10 km / hora (ja que a partir d’aquesta velocitat, en cas d’atropellament, aquest pot tenir conseqüències greus, tant per al ciclista com per al vianant)
- Per les voreres sempre té preferència el vianant.

Entre les prohibicions destaquen:

- Dur a persones adultes a la part posterior de la bici.

- Circular en ziga-zaga entre els vianants.

- Estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals. En aquest sentit, Salou compta amb 850 aparca-bicicletes, per tant es donen facilitats per a un correcte estacionament.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Ramon Pascual, explicava aquest matí en l’inici de la campanya a peu de passeig Jaume I que “a Salou creiem en la bicicleta per molts motius. És un mitjà molt familiar a més de donar una major fluïdesa al trànsit pels carrers de la nostra ciutat, a més de ser fàcil d’aparcar, gens contaminat i, també perquè les condicions del municipi ho permeten”. Amb aquesta campanya es volen “evitar problemes de convivència, i sobretot fer una feina de prevenció. Durant aquest mes de setembre ho explicaran els membres de la Patrulla Jove i, un cop hagin començat les escoles també la farem extensiva als centres escolars perquè entenem que és la millor manera d’aconseguir una convivència entre ciclistes, cotxes i vianants”.

Per la seva part, el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha explicat que es pretén “ordenar sobretot de l’ús dels carrils bici,  i especialment dels de convivència fruit de l’augment de la circulació d’aquests vehicles al municipi”. Durant aquest mes s’informarà  tant de la velocitat com de qüestions d’incivisme –lligar les bicicletes a fanals o arbres- i més endavant, als reincidents es sancionarà amb multes que van entre els 100 i els 150 euros- ha explicat el cap de la Policia.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

bicicletes.jpg
P1050633.JPG
P1050667.JPG

Document Actions