Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Platja Capellans guanyarà terreny al mar amb les obres del camí de Ronda

Les màquines excavadores estan destruint el que fins fa poc era vial de circulació per obtenir 400 m2 i donar major amplitud a la platja

divendres 05 març 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb  el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut; el de Serveis Interns, Jesús Barragán, i tècnics municipals han fet una visita d’obres als treballs que s’estan duent a terme al Camí de Ronda. Tot i que s’està actuant en diversos punts de manera paral·lela hi ha uns treballs, els que se centralitzen a la platja Capellans, són especialment significatius. En aquest punt, les màquines excavadores estan retallant l’asfalt i han eliminat gran rotonda que existia al capdavall del carrer de la Gavina per convertir-lo en zona de platja amb una petita escullera. Es tracta d’una superfície d’uns 400 metres quadrats que, tant bon punt estigui adequat, serviran per donar una major amplitud a la platja en l’extrem de Llevant on hi havia molt poca sorra. Aquesta superfície, de cara a l’estiu s’incrementarà per l’acció del mar i per l’aportació d’una major quantitat d’arena de manera natural. El màxim responsable municipal assegurava que alguns dels trams en obres estaran ja oberts per a la Setmana Santa i que “amb els resultats actuals, encara que inacabats, es confirma que és una gran obra per a Salou que servirà per descobrir racons amb molt d’encant”, ha dit.

En la visita, també s’ha constatat que el primer tram, que va des del final del carrer Colom i fins al Castell estarà acabat en un parell de setmanes. “S’ha fet en aquest punt una gran tasca per accedir a una zona on, fins ara, era impossible”, explicava el regidor Marc Montagut. Els treballs que realitza la constructora Hispánica SA permetran al vianant accedir fins a l’espai que es conserva i que ha estat catalogat com un port medieval natural. Precisament en aquest punt, també es faran uns petits parterres enjardinats on s’instal·laran algunes de les roques que formaven part del port natural; a més d’instal·lar-se bancs en aquest petit mirador. Els tècnics però han assegurat que fins passada la Setmana Santa no es completarà la connexió entre la zona del Castell i platja Capellans on s’ha d’habilitar una plataforma de fusta per vorejar els penya-segats.
El Ministeri de Medi Ambient va adjudicar el 15 de abril de 2008 aquesta obra amb un pressupost de  2.402.031,25 euros per a la primera fase entre els Pilons i els. L’obra també preveu una segona fase fins Cala Crans i una tercera fins el Recó de Vila-seca.
El projecte de construcció del Camí de Ronda planteja també actuacions de protecció per aquells espais naturals que si presenten un bon estat de conservació, així com limitar l’accés de vehicles en benefici del de vianants i en definitiva l’ordenació ambiental de tot el front urbà irregular.

Galeria d'imatges

DSCN1537.JPG

Document Actions