Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La platja de Llevant de Salou, objecte d’una acció de sensibilització ambiental

La jornada, realitzada recentment, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Chelonia i la Institució la Vall de Bellaterra, dins d’un projecte de neteja de costes i fons marins, sensibilització i impuls de l’economia circular de Coca-Cola

divendres 08 desembre 2023

La platja de Llevant de Salou ha estat objecte, recentment, d’una intervenció de neteja i sensibilització ambiental, una jornada que ha tingut el suport de l’Ajuntament de Salou, dins del programa Mares Circulares, que, enguany, celebra la seva sisena edició. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de Chelonia i la Institució la Vall de Bellaterra.

Una setantena de persones voluntàries de la Institució la Vall van recollir, el passat 29 de novembre, 37,62 kilos de residus, que van ser classificats per al seu procés de reciclatge. Es van trobar: 0,65 kg de burilles, 16,5 kg de plàstics; 2,41 kg de metall; 11,56 kg d'envasos; 3,86 kg de fracció resta; 1,92 kg de paper; 0,11 kg de vidre; i 0,61 kg de PET de plàstic (tereftalat polietilè). 

La informació obtinguda durant la intervenció passarà a la base de dades que recull totes les referències obtingudes en la totalitat d’intervencions realitzades dins del programa Mares Circulares, des de 2018, amb la finalitat que pugui servir de suport a les investigacions científiques sobre la cura dels mars i els oceans.

El regidor de Qualitat Ambiental, Transició Ecològica i Gestió Energètica de l’Ajuntament de Salou Marc Riverola, ha manifestat que "Mares Circulares és un ambiciós projecte que posa sobre la taula les molt necessàries accions per mantenir les costes netes i pal·liar, entre tots, les devastadores conseqüències del canvi climàtic. La informació i conscienciació que s'aconsegueix amb aquestes activitats és fonamental per al correcte manteniment i la renaturalització de les nostres platges". En aquest sentit, "Salou és un municipi envoltat de natura i cal que siguem conscients de tenir-ne cura i respecte".

Per la seva banda, el regidor de Platges, Marçal Curto, ha assenyalat que "Salou viu de cara a la natura i les seves platges". En aquest sentit, "tenim l'obligació, com a Administració, de sensibilitzar els usuaris del fet que cal protegir-les i comptar amb la col·laboració de tothom per a aquesta tasca". A més, "volem donar un ús responsable als residus". 

Finalment, Joaquim Edo, manager Public Affairs, Communication & Sustainability de Coca-Cola Europacific Partners Iberia ha agraït la labor de les persones voluntàries.

Galeria d'imatges

00001.jpeg
003.jpeg
REGIDORS.jpeg

Document Actions