Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou activa del 10 al 15 de juliol, ‘Motocivisme a Salou: prevenció, civisme i seguretat en motos i ciclomotors’, amb l’augment de 44 noves places gratuïtes d’estacionament

Informar sobre mesures de seguretat, reduir els sorolls de motos i ciclomotors, i promoure un correcte aparcament a les 430 places totals d’estacionament gratuïtes habilitades, objectius de la campanya

dilluns 09 juliol 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana Protecció Civil i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou, a través de la Policia Local, encetarà del 10 al 15 de juliol, la campanya: 'Motocivisme a Salou: prevenció, civisme i seguretat en motos i ciclomotors'.

La iniciativa pretén reduir l'índex d’accidentalitat del col·lectiu de motociclistes a través de la informació, conscienciar de les xifres reals de sinistralitat del col·lectiu, exposar les causes de les infraccions, aconsellar per evitar els accidents i promoure un correcte aparcament a les places gratuïtes habilitades per aquests tipus de vehicles.

Amb la temporada d’estiu augmenta considerablement l’ús de motos, ciclomotors i bicicletes per part de la ciutadania; per això enguany, i aprofitant aquesta campanya de prevenció i conscienciació, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’han creat 44 nous espais d’aparcament. Salou disposa d’un total de 430 places d’estacionament gratuïtes, habilitades als usuaris de ciclomotors i motocicletes.

Des del departament de Mobilitat s’ha fet un rigorós estudi sobre les necessitats dels motociclistes per tal de facilitar la seva mobilitat, fluïdesa i fàcil aparcament pel municipi.

Algunes d’aquestes places es troben distribuïdes pels llocs on la circulació augmenta considerablement durant la temporada estival, així per exemple trobem places als següents punts neuràlgics:

45 places pels accessos a la platja des del Passeig Jaume I, 31 places al carrer Carles Buigas, 27 places a la Via Roma, 24 places al carrer Barcelona, 12 places al carrer Major, 10 places al carrer Colom amb Rembranch i 10 estacionaments a la Plaça de la Sardana.

La campanya i iniciativa pròpia de Salou, es farà amb la col·laboració de la DGT i el Servei Català de Trànsit.

El risc de les lesions greus o mortals anant en moto és vuit vegades més que anant en cotxe; per això la prudència, les bones pràctiques com per exemple: la utilització del casc, i el control de la velocitat excessiva o inadequada dels motociclistes és de vital importància. Les infraccions que causen més accidents en motos i ciclomotors són els girs indeguts, desobeir els semàfors i els canvis de carrils mal fets.

Els ciclomotors presenten un risc semblant al de les motos de gran cilindrada. Els usuaris de motos de 50 i 125 cc amb permís B+3 presenten unes taxes de risc molt superiors als usuaris del mateix tipus que tenen llicència A o A1.

També es vol fomentar un codi de bones pràctiques, no només amb la utilització sempre del casc homologat i cordat per pròpia seguretat; sinó també per conscienciar i informar als motociclistes sobre: les formes per reduir i controlar el soroll de les motos; la obligatorietat d’aparcar a les  places d’estacionament habilitades i no a les voreres de pas dels vianants. Circumstàncies i bones pràctiques, que garanteixen el respecte, civisme i descans dels ciutadans de Salou i dels turistes.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va manifestar que “la mobilitat segura pel municipi des de la informació i analitzar les necessitats dels usuaris de motocicletes, ciclomotors i bicicletes, per millorar la fluïdesa en la circulació, són els nostres objectius com servidors públics”. Tot seguit, el regidor va assenyalar que “la campanya és vital per evitar els comportaments de risc i també per inculcar valors de civisme en benefici de tota la ciutadania,  en un moment on s’incrementen al municipi els desplaçaments amb aquests tipus de vehicles”.

Galeria d'imatges

Campanya_motocicletes_i_ciclomotors._Places_destacionament.JPG
Campanya_motocicletes_i_ciclomotors._Places_destacionament.JPG

Document Actions