Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou, activarà del 13 al 18 de novembre, una campanya de seguretat en el transport escolar

La finalitat és comprovar que es reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i així garantir al màxim, la seguretat dels menors

dimarts 06 novembre 2012

Aquesta campanya de control per millorar la seguretat en el transport escolar es desenvoluparà al municipi de Salou  des del dimarts 13 i fins al diumenge, 18 de novembre. El dispositiu pretén garantir la seguretat dels nostres escolars pel que fa sobretot al transport d’anada i tornada al centre escolar; però també pretén garantir la seguretat en els autobusos contractats específicament per a sortides o excursions organitzades pels centres educatius.

La iniciativa de seguretat que durà a terme la Policia Local de Salou es realitzarà en col·laboració amb la DGT i el Servei Català de Trànsit i s’emmarca dins d’un calendari anual d’actuacions  per millorar aspectes de mobilitat, seguretat viària i gestió del trànsit a les nostres carreteres.

La realització d’aquesta campanya específica no és incompatible amb el fet que la Policia Local de Salou continuï duent a terme de manera aleatòria i rutinària aquests tipus de controls en el transport escolar per vetllar per la seguretat dels menors.

Durant els controls, els agents informaran de les mesures de seguretat bàsiques que ha de complir un autobús de transport d’escolars. La finalitat última, és vetllar perquè els menors que utilitzen aquest mitjà de transport per acudir als diferents col·legis de Salou ho facin de manera segura. El primer control, de caràcter administratiu, consisteix a comprovar que les autoritzacions i els documents que han de tenir aquests vehicles siguin els correctes per a la prestació del servei.

Posteriorment els agents verificaran que les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle són els que exigeix la normativa, aspectes com: la instal·lació de cinturons si és un autobús de nova matriculació, presència d’extintors, martells i farmaciola de primers auxilis etc. També es comprovarà els requisits especials que ha de complir el conductor, com són el permís de conducció o els temps de conducció i descans; així com la verificació que el número de viatgers no excedeixi la capacitat del vehicle, entre d’altres aspectes.

En relació a la normativa, des del dia 20 d’octubre de 2007, és obligatori que tots els autobusos de nova matriculació portin cinturons de seguretat instal·lats. Aquesta obligació no afecta als matriculats amb anterioritat, però es pot afirmar pels controls de transport escolar i menors realitzats, que moltes empreses dedicades a aquesta activitat els estan instal·lant a les seves flotes. Segons diversos estudis, l’ús sistemàtic d’un sistema de seguretat en autobusos reduiria les lesions mortals en un 90% en cas de xoc frontal o bolcada.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat ha manifestat que “aquestes campanyes són essencials per reduir l’accidentalitat i evitar possibles deficiències tècniques; així com per potenciar els elements de seguretat”.

Galeria d'imatges

foto_1.JPG
fotografia_2.JPG
foto_1.JPG
fotografia_2.JPG

Document Actions