Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou celebra la seva patrona amb un sentit reconeixement cap a l’agent Alberto Macías, mort en acte de servei

dijous 29 setembre 2016

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte institucional que ha començat amb un minut de silenci i que comptat amb la presència dels familiars del jove agent

 

També s’han lliurat una quinzena de diplomes tant a agents com personal civil a més de dos xecs solidaris per a Cáritas Salou i Eluzai

 

La sala de plens s’ha omplert avui de gom a gom en l’acte central de celebració del Patró de la Policia Local de Salou en el decurs del qual, com és tradició, es lliuren distincions i reconeixements a agents de policia i altres cossos de seguretat però també a persones i associacions que faciliten el dia a dia de la tasca del cos. Malgrat ser un dia festiu però, avui ha estat molt present la mort el passat mes d’agost d’un agent en acte de servei, Alberto Macías. Després de la rendició d’honors per part dels agents a l’alcalde, al regidor de seguretat ciutadana i al cap de la Policia Local s’ha dut a terme un minut de silenci per part de la sala en presència dels pares i familiars del jove. Després del visionat d’un curt i en l’apartat de discursos l’alcalde Pere Granados ha volgut aprofitar la patrona per encoratjar els agents tot assegurant que “s’ha de reconèixer la important tasca professional que desenvolupeu, que és imprescindible en una ciutat com la nostra, i necessària per tenir cura i donar resposta a les necessitats ciutadanes”, a més, ha apuntat que “la labor i la funció de la policia local és un element fonamental per a la convivència ciutadana; pel desenvolupament de l’activitat social i econòmica amb garanties d’ordre i seguretat; i perquè sense això no podríem concebre una societat amb un bon nivell de benestar, ni una ciutat amb un elevat índex de qualitat de vida”. El batlle, com no, a l’igual que en la resta de parlaments- també ha tingut el record unes paraules per a la família de l’agent mort en acte de servei així com de felicitació a tots aquells que han estat distingits.

 

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha manifestat que “sóm conscients que per continuar treballant per garantir la seguretat ciutadana cal continuar dotant, de forma racional i eficient, el cos de la Policia Local de Salou de recursos materials i tècnics adequats”.  González, ha reconegut que “això és el que se’ns exigeix als que governem, i a això es compromet l’equip de govern, però no oblidem un altra element imprescindible, de fet, el més important... el recurs humà, ja que el cos de la policia no seria el que és sense els grans professionals que hi formeu part”.

 

I en l’apartat de discursos també ha estat el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, qui ha fet un balanç de l’any positiu de l’any amb la reducció de fets delictius, control de la venda ambulant, o altres aspectes relacionats amb la seguretat i ha assegurat que “continuarem treballant de valent, i millorarem...”.    


Distincions i diplomes lliurats

En l’apartat de mencions cal destacar les següents distincions i reconeixements, tant als mateixos policies com al personal civil:

 

1-Als pares, familiars i núvia de l’agent Alberto Macías mort en acte de servei el passat mes d’agost.

 

2-Maria Jesús Vicario Arce, auxiliar de justícia, actualment tramitadora del jutjat de pau de Salou des de l’any 2001. Per la seva inestimable col.laboració, ajuda i suport a la Policia.

 

3-Lluis Via Roig, cap de servei tècnic d’enginyeria de l’Ajuntament. Pel seu suport a la Policia i el seu compromís professional en tota la tasca de seguretat vial, treballant colze a colze en múltiples projectes de la ciutat, des de la modernització, a la seguretat viària i millora de la mobilitat al municipi, creació dels nous carrils bici i urbanitzacions, entre d’altres.

 

4-A José Luís Gonzalo, de l’empresa concessionària EYSA, qui treballa amb aquest Ajuntament des de l’any 2008, en la tasca dels estacionaments regulats del municipi, col·laborant de manera inestimable i amb la seva experiència i professionalitat en els coneixements en la millora de la mobilitat del municipi.

 

5-A Juan Gutiérrez , de l’empresa BERCOSE, treballant amb el nostre Ajuntament des de l’any 2012, per la seva inestimable ajuda a la millora d’un servei tant peculiar com és la retirada de vehicles a la vía pública, aportant el seu esforç i equip humà, aconseguint que el servei sigui de màxima qualitat i on les queixes enregistrades son residuals. Recull el premi el sr Higini Biosca, gerent de l’empresa.

 

6-També s’ha dut a terme el lliurament de dos xecs de 687 euros cadascun a Cáritas Salou i Eluzai i que corresponen al que estableix l'ordenança municipal de civisme en l'aplicació de l'article 18. Són aquells diners recollits provinents dels actes que comporten un benefici il·lícit. Els han recollit el Mossèn Santiago Soro i Joan Roig, i Josué García.

 

7-Miguel Ángel del Moral, agent de la Guàrdia Civil de Salou des de l’any 1998. D’ell podem destacar la seva predisposició, la seva estima per la professió i la seva inestimable col·laboració amb la policia local.

 

8-José López Montes, subinspector de la policía nacional de Tarragona, de la brigada provincial de informació des de fa 35 anys i qui en la última dècada ha col.laborat de manera inestimable amb la prefectura de la Policia Local.

 

9-Josep Macià Masdeu, sergent del Mossos d’Esquadra destinat a Salou per la seva inestimable col.laboració i compromís amb la Policia amb tots els torns i, en especial, amb el de la nit, aportant, juntament amb el cos d'agents locals, llum a la problemàtica de l’avgda carles buigues aquest darrer estiu.

10-Edgard Pinyol Civit, sergent responsable de la oficina d’atenció al ciutadà del cos dels Mossos d’Esquadra destinat a Salou des de l’any 2008, per la seva inestimable ajuda en la part administrativa, en la recollida d’atestats i instrucció de diligències i qui amb el seu bon fer i la seva paciència i professionalitat, ha fet que les relacions en aquest àmbit, de mossos i amb la policia local s’hagin enfortit de manera important.

 

També s’ha fet un reconeixement especial a dos membres de la plantilla:

 

11-Isidoro Rodríguez Girón, agent de la Policia local, per la seva intervenció, quan es trobava fora de servei, el passat dia 9 de juliol, en un incendi a la ciutat de Tarragona evitant amb la seva intervenció conseqüències pitjors del que va succeir.

 

12- I Francesc Xavier Purqueras López, agent des de 1988, qui va ascendir a caporal a l’any 1992. Fill del caporal Francisco Purqueras de l’aleshores Ajuntament de Vilaseca- Salou des de l’any 1966 fins l’any 1982, per la seva trajectòria professional. Ha passat des d’agent, agent de platges, a agent de proximitat, motorista, caporal, cap de torn... I sempre comptant amb una gran predisposició pel servei i disposat a aconseguir les majors quotes d’eficiència..

 

Pel que fa als exercicis de tir en les modalitats de precisió i dol, en la que enguany les classificacions han quedat de la següent manera:

 

13-Com a quart classificat l’agent Luis Felipe Gragera amb 153 punts.  

14-En tercera posició l’agent Adolf Lleixà Calvet amb 161 punts.  

15-En segona posició el sergent Manuel Hortal amb 181 punts.

16-I l'agent Santiago Valverde, amb 203 punts ha obtingut la millor marca en les modalitats de tir d'aquest exercici 2016.  

17-Per finalitzar el torn de diplomes, ha estat la plantilla de la Policia local qui també ha volgut fer una distinció al mateix inspector en cap José Luis Gargallo, i la secretària de la prefectura del grup de relacions ciutadanes, Contxi Sáez, ha rebut un ram de flors en agraïment per la seva tasca del dia a dia i actitud col·laborativa.

Galeria d'imatges

policia.jpg
IMG_8590.JPG
IMG_8273.JPG
IMG_8614.JPG
IMG_8312.JPG

Document Actions