Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou crea una unitat per apropar-se a la ciutadania

dimarts 08 juliol 2008

La Policia Local de Salou ha creat una Unitat de Participació Ciutadana (UPC) amb l'objectiu d'apropar-se a la ciutadania a través de les diferents associacions del municipi (culturals, esportives, comercials, de veïns, etc.) i de conèixer les seves necessitats i mancances de forma directa.

Aquesta unitat, integrada pel sotsinspector i els agents professionals del grup de proximitat, ha començat ja a reunir-se amb els representants de diverses entitats de la localitat per recollir les seves inquietuds, queixes i propostes en relació a la ciutat i les situacions particulars que s'hi troben i informar-los de les funcions i serveis de la Policia Local.

Per fer-ho, primer de tot, han creat un cens d'entitats que a hores d'ara arriba a la setantena d'associacions. Després de rebre de forma personal una carta de presentació d'aquest projecte, els portaveus de cadascuna d'aquestes entitats han de pactar amb la policia una propera cita perquè el grup que representen pugui mantenir una trobada amb la UPC. En aquesta reunió, la unitat de participació ciutadana els lliura una carta de serveis, un tríptic on es detallen quines tasques i prestacions ofereix la Policia Local (Policia assistencial, de seguretat ciutadana, de policia comunitària, de trànsit i administrativa), així com quina és la seva missió i on es troba ubicada; i les entitats tenen l'oportunitat de fer-li arribar els seus suggeriments.

La UPC es compromet a donar resposta i a fer un seguiment de les qüestions plantejades per les entitats, explica el sotinspector, Luis Ángel Duarte. Duarte precisa: 'Aquest projecte no és una campanya amb data de caducitat, sinó un mètode de treball. La idea és que el contacte amb la ciutadania sigui continu, és a dir, busquem una relació amb el dia a dia del municipi i que els veïns ens vegin com uns professionals que els poden ajudar'.

Algunes de les associacions amb les quals la UPC ja s'ha posat en contacte són, per exemple: l'Associació de veïns de Pinosmar i de la zona Estival ; l'Asociación Cultural Aragonesa, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Salou (ACES), Centro Vasco Txoko Lagun Artea, el Gegants i els Diables de Salou; e de l'Asociación Colectivo Senegalés de Tarragona (amb seu a Salou). Totes aquestes entitats s'han mostrat molt satisfetes amb aquesta iniciativa i han posat de manifest la seva utilitat, ha assegurat Duarte.

Document Actions