Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou desplega el dispositiu de la revetlla de Sant Joan estrenant bicicletes noves per als agents de Policia Local de Costa

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, enceta el dispositiu per tal que la nit més curta de l’any, sigui una festa sense incidents

divendres 22 juny 2012

Els agents de la Policia Local de Salou efectuaran tasques de vigilància i control, tant a les platges com a les zones d’oci i durant aquests dies estan informant a la ciutadania sobre útils consells de protecció civil a través de tríptics per a viure les revetlles i les festes populars amb precaució.

D’aquesta manera des de Protecció Civil s’informa a la ciutadania que cal tenir presents els següents aspectes:

Comprar els productes pirotècnics als establiments autoritzats. L’adquisició i l’ús dels petards s’ha de fer sempre sota la supervisió dels adults.

Utilitzar la pirotècnia de forma segura: sense encendre cap petard dins de les cases, ni llançant petards des de balconades i finestres.

No llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses, ni en aglomeracions de persones.

No ficar els petards dins de cap totxana o altre recipient.

Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.

Per altra banda des de Protecció Civil també s’informa que per fer una foguera s’ha de demanar permís i s’ha de comunicar a l’ajuntament la situació de les fogueres. A més es recorda una sèrie d’aspectes importants per escollir el lloc per fer una foguera:

No hem de situar la foguera a menys de 15 metres de la façana de cap edificació.

Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta.

Sobretot, hem de vigilar el pas de les línies elèctriques, telefòniques, etc.

Si pensem fer la foguera en un solar, abans haurem de deixar-lo net de bardisses o de materials inflamables.

Per no fer malbé el paviment públic, haurem de posar-hi terra o sorra ( un mínim de 10 cm de gruix). Si el paviment és d’asfalt, aquesta precaució és imprescindible, de la mateixa manera que és obligatori el permís de l’ajuntament.

No hem de fer la foguera prop d’un envà pluvial, ja que la dilatació provocada per la calor podria enderrocar-lo.

Està previst que la Policia Local comenci a desallotjar la gent de les platges a les 4:30h, juntament amb els serveis de neteja i manteniment de platges, amb l’objectiu que la platja estigui netejada i en perfectes condicions per als banyistes.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va manifestar que l’objectiu del dispositiu per a la Nit de Sant Joan “és facilitar a la població una celebració sense incidents i que les platges després de la revetlla puguin recuperar la normalitat per a la ciutadania”.

Galeria d'imatges

Foto_agents_de_Policia_de_Costa.JPG
Foto_detall_bici.JPG
Foto_agents_Policia_de_Costa2.JPG
Foto_detall_bici.JPG
Foto_agents_de_Policia_de_Costa.JPG
Foto_agents_Policia_de_Costa2.JPG

Document Actions