Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou enceta l’any amb una nova campanya de conscienciació per la conducció responsable de bicicletes

dimecres 07 gener 2015

El passat mes de setembre ja es va iniciar una campanya informativa, posteriorment sancionadora i fins a data d’avui s’han denunciat a 45 ciclistes 

Els agents, a partir d’ara,  també posaran èmfasis en l’ús del casc i de la il·luminació per part dels usuarisSota el nom de “Salou espai de convivència. L’espai públic és de tots, respecta’l” la regidoria de Seguretat Ciutadana  i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou vol començar l’any recordant la ciutadania la necessitat de fer un ús responsable de les bicicletes per tal que circulin pels llocs adequats i de la manera en que es recull a la Llei de Seguretat Vial. Així, els agents, es fixaran especialment en les infraccions a l’hora de circular per les voreres i en contra direcció però també, fent recomanacions sobre l’ús del casc i també de la necessitat d’il·luminar correctament la bici per tal que sigui visible a la resta de persones i vehicles. El regidor responsable de l’àrea, Ramon Pascual, destacava com “les bicicletes són un vehicle més, i per tant, han de respectar el mateix codi de circulació que tothom, i sobretot sent molt respectuoses amb els vianants”, ha advertit. “Per això –ha afegit- els nostres agents tindran una especial cura en que hi hagi un respecte al carrer i que no es cometin infraccions”.


Amb aquesta nova campanya, la Policia Local pretén mantenir vigent l’esperit informador –i posteriorment sancionador- de l’acció que es va dur a terme des del passat 1 de setembre, amb l’ànim de conciliar el binomi vianant–ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l’inrevés, els vianants no respecten els ciclistes.  En aquest sentit, després d’un mes informant, es va obrir el període sancionador en el que es va acabar denunciant a 45 ciclistes (entre els mesos d’octubre a desembre).

Malgrat tot, Pascual ha assegurat que moltes d’aquestes 45 denuncies que han cursat els darrers tres mesos són de ciclistes reincidents que fan cas omís de les recomanacions i avisos dels agents de la Policia. El regidor també ha volgut destacar que no es tracta d’una xifra gens alarmant ja que a Salou hi ha un parc de bicicletes molt elevat; i que –efectivament- “hi ha moltes persones que circulen correctament ja sigui per la calçada; ja sigui pels carrils de convivència o pels carrils bici, però no podem abaixar la guàrdia”.

Aquesta campanya que va començar el passat mes de setembre es va centrar en dur a terme un control entre les 10 i les 14 hores en la franja del matí i de les 18 a les 21 hores en l’horari de tarda.

 

Entre les recomanacions que fa la Policia Local a l’hora de circular destaquen:

-Evitar circular a menys d’1 metre de les façanes (per així evitar atropellaments de les persones quan surten de casa seva al carrer).

-No superar la velocitat de 10 km / hora (ja que a partir d’aquesta velocitat, en cas d’atropellament, aquest pot tenir conseqüències greus, tant per al ciclista com per al vianant)
- Per les voreres sempre té preferència el vianant.

-Portar el casc posat

-Il·luminar correctament el vehicle per evitar accidents


Entre les prohibicions destaquen:

- Dur a persones adultes a la part posterior de la bici.

- Circular en ziga-zaga entre els vianants.

- Estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals. En aquest sentit, Salou compta amb 850 aparca-bicicletes, per tant es donen facilitats per a un correcte estacionament.

 
Les infraccions comporten multes que van des dels 100 als 150 euros.

Actualment Salou disposa de 3 quilòmetres de carrils de convivència i 18 més de carrils d’ús exclusiu per a les bicicletes, que s’estan ampliant amb la construcció del carril d’enllaç entre el passeig Jaume I i fins a l’Avinguda Pere Molas (un quilòmetre més) i que s’ampliaran en 9 quilòmetres més en un futur.

Galeria d'imatges

campanya_bicicletes.jpg
bicicltetes.JPG

Document Actions