Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou fa servir drons durant la Festa del 15 d’agost

dimarts 15 agost 2023

  • Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil actuaran coordinats i també hi haurà diverses unitats de bombers i ambulàncies
  • Més de 1000 places d’aparcament dissuasiu estaran a disposició de residents i visitants
  • Hi haurà talls de circulació de vehicles des de les 22.15 h fins a les 00.00 h d’avui, als passejos Jaume I i Miramar

 

La Policia Local de Salou compta enguany, per primer cop, amb el suport d’una unitat operativa de drons per garantir, aquest vespre, la seguretat pública, en el transcurs de la processó de la Mare de Déu i el castell de focs artificials, coincidint amb la presència de milers de persones al carrer.

En aquest sentit, la Policia de Salou coordina un dispositiu en el què els Mossos d’Esquadra treballaran amb una aeronau no tripulada, que tindrà com a base d’operacions el Club Nàutic, i que desenvoluparà tasques de vigilància des de l’aire.

També es disposarà d’una unitat de detecció de drons a través del sistema Kuppel, una tecnologia que controla l’espai aeri i el protegeix contra l’ús irregular d’aeronaus, ja que té la capacitat d’inhabilitar-les.

Com a tercer element d’aquest dispositiu es compta amb un fusell electrònic, una arma que és capaç de tallar les connexions entre els drons i els seus controladors remots des d’una llarga distància.

D’altra banda, la Policia Local de Salou, per tal de donar resposta a la demanda d’aparcament i garantir una bona mobilitat, informa que hi ha disponibles les següents places de pàrquing dissuasiu, distribuïdes per tot el municipi: c. Carles Buïgas (210 places); c. Pompeu Fabra (240 places); Joan Fuster (190 places); solar de Carles Roig (450 places). A totes aquestes, cal sumar, també les del passeig Jaume I.

A més, la policia salouenca posarà en marxa un dispositiu especial per a la regulació del trànsit. Així, hi haurà talls de circulació de vehicles des de les 22.15 h fins a les 00.00 h d’avui, als passejos Jaume I i Miramar.

Document Actions