Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou i el CNP detenen a 14 persones en una acció conjunta

dimarts 16 juny 2009

La batuda va tenir lloc al carrer Carles Buigas i a la zona d'Emprius

Ahir a la tarda diversos agents de la Policia Local de Salou i membres del Cos Nacional de Policia (CNP) pertanyents a la brigada d'estrangeria i amb el suport dels Mossos d'Esquadra van efectuar un total de catorze detencions en diferents parts de la ciutat. El dispositiu policial format per més de vint-i-dos policies va començar les 19:10h i va finalitzar les 20:15h.

Una primera intervenció va tenir lloc al carrer Carles Buigas, a prop dels coneguts Slamers, on els agents van detenir nou persones, totes elles d'origen senegalès i en edats compreses entre els 20 i 35 anys. Aquestes, es dedicaven a la venta de droga a petita escala i a més es trobaven en situació irregular al país. Segons fonts policials algun d'ells va arribar a les costes del nostre país en pastera el passat any.

Paral·lelament es va produir una altra intervenció també de control d'estrangeria, a la zona coneguda com els Emprius de Salou. Aquesta zona es troba als afores del municipi i resta a l'espera de ser transformada en habitatges de nova construcció, però mentrestant això no arribi, hi ha diverses masies que estan ocupades per immigrants il·legals, que majoritàriament són de nacionalitat marroquina. Aquestes persones a les quals no se'ls coneix ofici acostumen a dedicar-se a desvalisar les masies de l'entorn. En aquest cas concret, cinc d'ells van ser sorpresos mentre estaven ocupant de forma il·legal aquests habitatges.

Tots els detinguts van ser traslladats a la Comissaria de Policia de Tarragona amb la finalitat de realitzar les corresponents diligències i en el cas que sigui procedent, l'expulsió del país.

Fonts policials asseguren que aquesta no serà l'ultima vegada on s'actuarà de forma conjunta contra la immigració il·legal ja que es realitzaran més batudes per tal d'aconseguir més seguretat als carrers de la ciutat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro, comentava que es tracta d'una actuació que s'ha gestat després de diverses reunions amb col·lectius tant de l'oci nocturn com de veïns de la zona d'Emprius i, molt especialment, 'fruit del treball conjunt entre els diferents cossos de seguretat que Salou ha propiciat. Això té bons resultats, com s'ha vist', Del Hierro, però ha lamentat les dificultats que comporta la Llei d'Estrangeria per a practicar aquest tipus de detencions i controls.

Document Actions