Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou i els Mossos d’Esquadra sumen esforços durant l’època de Nadal

En el marc de l’operació Grèvol intensificaran la vigilància a les zones més comercials del municipi

dimecres 02 desembre 2009

Des d'avui, dimarts 1 de desembre fins el proper 7 de gener, la Policia Local de Salou i els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Districte, duran a terme l'operació 'Grèvol'. Es tracta d'un dispositiu especial per potenciar el nivell de seguretat dels ciutadans i dels comerciants durant les dates nadalenques. Aquest operatiu es realitzarà en totes les zones comercials obertes al públic en aquesta època.
El Regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro, explica: 'aquest és el segon any en què el nostre municipi acull aquest dispositiu de seguretat en dates nadalenques, dies de gran afluència de gent pels carrers i de gran activitat comercial. Aquest operatiu permetrà visualitzar el treball conjunt de les patrulles mixtes de la Policia Local i Mossos d'Esquadra '. El Regidor també apunta que 'l'operatiu de seguretat habitual es manté intacte, i el dispositiu nadalenc un afegit, una suma als efectius ja existents'.
Del Hierro destaca la necessitat de 'mimar especialment' a l'activitat comercial del municipi en aquests mesos fora de temporada 'La metodologia del treball de les patrulles policials està basada en la proximitat, buscar el contacte permanent entre els policies, comerciants i ciutadans'. Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “sense cap mena de dubte la presència policial és la millor mesura preventiva contra els petits furts”.
L'Inspector Cap de la Policia Local, Jose Luís Gargallo ha explicat que l'operatiu està enfocat a la seguretat ciutadana, els comerciants i els compradors, amb l'objectiu de 'generar sensació de seguretat' a través del treball conjunt de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, com un sol Cos de Policia.
En la mateixa línia, l'Inspector destaca la bona coordinació existent amb la Comissaria de Districte del municipi i que durant aquest primer any de desplegament s'han dut nombroses accions policials conjuntes.
Aquest dispositiu, que es desenvoluparà també a tota la geografia catalana, es repartirà entre els torns de matí i de tarda de les 10'00 a 13'30 hores i de les 18'00 a les 20'30 hores. Per això, les patrulles visitaran al voltant de 300 comerços per aconsellar sobre seguretat i prevenir de possibles furts. Els agents es reuniran amb els responsables dels establiments i Associacions per fer una autoavaluació sobre les seves mesures de seguretat.

El dispositiu de seguretat entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra s'acompanya d'algunes de les recomanacions als comerciants, com per exemple:

-No acumular diners a les caixes registradores. Han de buidar sovint.
-Evitar portar grans quantitats de diners en efectiu a les entitats bancàries.
-Advertir amb rètols que es pot demanar als clients que ensenyin les seves bosses, motxilles, etc.
-Instal·lar xips de seguretat en els productes.
-En determinats comerços, aconsellar instal·lar un circuit tancat de televisió.
-Recordeu que la targeta de crèdit són personals i intransferibles.
-Ser rigorós a l'hora de comprovar els dades del titular de la targeta: no acceptar excuses de cap tipus ni frases com 'm'he deixat el DNI al cotxe'. També s'ha de ser rigorós a l'hora de comprovar que les dades impreses en el rebut, coincideixin amb les de la targeta. Davant qualsevol irregularitat, no entri en discussions, avisi amb discreció a la Policia.
-Davant de qualsevol sospita i/o moviment estrany, avisar la Policia.

Document Actions