Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou i Mossos d’Esquadra valoren positivament el dispositiu conjunt a Carles Buïgas

dilluns 16 gener 2017

Amb la realització d’uns 500 serveis planificats, l’avinguda Carles Buïgas i les seves rodalies han experimentat un canvi destacable

 

La Policia Local de Salou i la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou Vila-seca fan una valoració positiva del dispositiu conjunt que s’ha dut a terme a l’avinguda Carles Buïgas i les seves rodalies durant aquest any 2016. S’ha tractat d’un dispositiu d’uns 65 agents encarregats de vetllar tant pel confort dels residents com de la seguretat ciutadana a la zona. Els agents es van distribuir en diferents torns de matí, tarda i nit, on van estar assignats per cobrir diferents tipus de serveis que s’ocasionen al municipi.

El dispositiu ha tingut la presència continuada d’efectius de la Policia Local de Salou, així com de diferents unitats dels Mossos tals com la BRIMO, ARRO, Unitats de Seguretat Ciutadana i altres serveis regionals, així com efectius de paisà d’ambos cossos de seguretat.

Durant el temps que ha estat operatiu el dispositiu s’han realitzat  uns 500 serveis planificats aproximadament.

A més, l’Oficina Relacions Ciutadanes de la Policia Local de Salou, conjuntament amb l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Salou Vila-seca, han realitzat diferents contactes amb el teixit comercial  del carrer Carles Buïgas i la seva àrea d’influència especialment entre les 18h i fins a les 3 del matí. Aquest operatiu es veia reforçat amb agents de paisà, en funció de l’afluència de gent, els caps de setmana i les vigílies de festa. El total d’hores invertides durant la temporada, els tres mesos (juliol, agost i setembre), han estat de 2.295 hores.

Les funcions bàsiques d’aquestes patrulles, a banda del compliment propi de les ordenances cíviques, era controlar i disuadir tant als compradors com als venedors de substàncies psicotròpiques. Gràcies al dispositiu, hi ha hagut una reducció dels delictes ocorreguts d’un 5.47 %. També s’ha augmentat la resolució de delictes en un 10%. Destacar que l’avinguda Carles Buïgas i les seves rodalies han experimentat un canvi destacable. En l’actualitat la presència a la via pública de persones que venen substàncies estupefaents és pràcticament imperceptible. Com a resultat es desprén la reducció del tràfic a finals de temporada en més d’un 90% del que, inicialment, existia a la zona, amb la qual cosa, aquest dispositiu iniciat amb Mossos d’Esquadra, es pot calificar d’èxit.

Encara que la problemàtica ha disminuit considerablement, des de la Policia Local, es continuarà presionant, en aquest àmbit, durant la pròxima temporada 2017.

El regidor de mobilitat i seguretat ciutadana, David Gonzalez, ha volgut destacar la bona feina duta a terme pels agents i ha valorat molt positivament l’acció conjunta que s’ha dut a terme en la zona de Carles Buïgas, i ha volgut destacar que “no tan sols s’està actuant en aquesta zona, sinó que hem notat millores considerables en altres indrets del municipi degut a la presencia policial i la bona gestió dels agents en col·laboració amb la ciutadania”.

Un molt bon exemple de la col·laboració entre els 2 cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i la Policia Local, s’ha vist reflectida a l’hora d’aconseguir eradicar la competència il·legal contra els taxistes ‘pirata’ de la zona.

 

Campanya de Nadal

A més, pel que fa a la campanya de seguretat especial de Nadal i Reis a Salou cal destacar que la Policia Local ha dut a terme diverses tasques d’assessorament i informació per garantir la seguretat ciutadana dins del període de Nadal, engegant una campanya dirigida al comerç en la qual, agents de la policia, han impartit consells senzills, però pràctics, per evitar robatoris i furts, així com la prevenció del delicte relacionat amb els bitllets falsos. Aquesta iniciativa s’ha basat en un sistema de proximitat on l’eix ha estat l’atenció directa i continuada dels agents de la Policia Local vers el comerç i, per això, 4 agents de la policia, sota la supervisió d’un comandament, han fet un total de 220 visites on s’han empleat un total de 496 hores.

Paral·lelament, i de manera conjunta amb els Mossos d’Esquadra s’ha desplegat un any més la campanya de vigilància Grèvol, coincidint amb les dates de Nadal i el calendari festiu de desembre i principis de gener.

El Cap de la Policia Local de Salou, Jose Luís Gargallo, ha explicat que “el resultat ha estat molt positiu, podent dir que, fins data d’avui, no hem rebut cap incidència rellevant d’aquests dies en quan a furts o robatoris als comerços del municipi.” Gargallo, ha afegit que “des de Policia Local s’han valorat les necessitats i s’ha actuat amb un reforç dels efectius en les zones anteriorment mencionades”.

Galeria d'imatges

buigas.jpg
P1150348.JPG

Document Actions