Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou imparteix cursos sobre consells de seguretat, d’autoprotecció i prevenció davant els robatoris

Són classes obertes a tota la ciutadania: útils mesures de seguretat per evitar ser víctimes d’un robatori a la llar, als caixers automàtics o al carrer

dimecres 09 maig 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat a través de la Policia Local  desenvolupa diferents cursos teòrics i pràctics, adreçats als ciutadans/es de Salou per informar sobre consells pràctics de seguretat i prevenció al domicili, als caixers automàtics i al vehicle; i d’aquesta manera, evitar ser víctimes d’un delicte.

Per aquest motiu la comissària de la Policia Local ha estat l’escenari aquest matí d’un curs teòric, impartit pel caporal de la Policia Local, Eusebi, i on han assistit diferents dones de Salou per rebre classes d’autoprotecció i d’aquesta manera evitar, ser fàcils objectius d’un robatori.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat va destacar “la bona feina de la Policia Local de Salou i la importància d’aquests consells pràctics, útils i necessaris per evitar els robatoris”.

José Luis Gargallo, Inspector en Cap de la Policia Local, va afirmar que "aquestes classes didàctiques són mesures d’autoprotecció i de seguretat fàcils de recordar; però sobretot  consells de prevenció per a tota la ciutadania”.

Per impedir el perill d’un robatori al carrer o al domicili, des de Seguretat Ciutadana i la Policia Local es dóna els següents consells, entre altres:

-Eviteu portar plegats els diners, les claus i la documentació personal i distribuïu-los en diferents espais ( butxaques, bossa o motxilles, cartera, etc.).

-Si porteu bossa o cartera tancada i creuada en banderola,  sempre portar-la de manera visible i per davant del cos.

-Procureu dur la cartera, el moneder, el mòbil, a les butxaques interiors, i sempre aneu en compte amb les empentes i les aproximacions sospitoses.

-Mireu d’utilitzar els caixers automàtics en horari d’obertura d’oficines.

-Fora d’hores d’oficina, escolliu els caixers interiors i no oblideu blocar la porta mentre sigueu a dins i sempre introduir la clau amb cura i sense donar visibilitat.

-Protegiu-vos de la vista de desconeguts mentre opereu al caixer o remeneu diners, i rebutgeu l’ajut que us ofereixin.

En cas d’anar-se de vacances s’ha de tenir present entre d’altres, els següents consells al domicili:

-Tanqueu amb clau tots els accessos i connecteu l’alarma.

-No deixeu objectes de valor a la llar.

-Eviteu difondre que us absenteu de casa. Si teniu activat el contestador automàtic no deixeu un missatge que n’indiqui l’absència.

Si us trobeu al domicili i creieu que un estrany hi ha entrat o hi vol entrar:

-Aviseu a la policia per facilitar-ne tota la informació de la persona sospitosa.

-Eviteu sempre la confrontació amb qualsevol intrús.

-Obriu els llums i / o crideu, farà fugir el lladre.

Garatge i vehicles:

-Assegureu-vos que es deixa tot tancat. No deixeu les claus posades al vehicle, ni fàcils de trobar dins el domicili, i si el vehicle disposa d’alarma, activeu-la.

Galeria d'imatges

Foto_I.JPG
Foto_II.JPG
Foto_I.JPG
Foto_II.JPG

Document Actions