Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou, iniciarà del 7 al 13 de maig, una campanya de seguretat en el transport escolar

L’objectiu és comprovar que es reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i així garantir al màxim, la seguretat

dijous 03 maig 2012

Aquesta campanya de control que es desenvoluparà des del dilluns 7 i fins al 13 de maig, pretén garantir la seguretat dels nostres escolars pel que fa sobretot, al transport d’anada i tornada al centre escolar; però també pretén garantir la seguretat en els autobusos contractats específicament per a sortides o excursions organitzades pels centres educatius. Durant els controls, els agents informaran de les mesures de seguretat bàsiques que ha de complir un autobús de transport d’escolars. La finalitat última és vetllar perquè els menors que utilitzen aquest mitjà de transport per acudir als diferents col·legis de Salou ho facin de manera segura. La iniciativa de seguretat que durà a terme la Policia Local de Salou es realitzarà en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i s’emmarca dins d’un calendari anual d’actuacions  per millorar aspectes de mobilitat, seguretat viària i gestió del trànsit a les nostres carreteres.

El primer control, de caràcter administratiu, consisteix a comprovar que les autoritzacions i els documents que han de tenir aquests vehicles siguin els correctes per a la prestació del servei. Posteriorment els agents verificaran que les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle són els que exigeix la normativa, aspectes com: la instal·lació de cinturons si és un autobús de nova matriculació, presència d’extintors, martells i farmaciola de primers auxilis, etc. També es comprovarà els requisits especials que ha de complir el conductor, com són: el permís de conducció o els temps de conducció i descans; així com la verificació que el número de viatgers no excedeixi la capacitat del vehicle, entre d’altres aspectes.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat va manifestar que “la realització d’aquesta campanya específica no és incompatible amb el fet que la Policia Local de Salou continuï duent a terme de manera aleatòria i rutinària, aquests tipus de controls en el transport escolar per vetllar per la seguretat dels menors”.

En relació a la normativa, des del dia 20 d’octubre de 2007 és obligatori que tots els autobusos de nova matriculació portin cinturons de seguretat instal·lats. Aquesta obligació no afecta als matriculats amb anterioritat, però es pot afirmar pels controls de transport escolar i menors realitzats, que moltes empreses dedicades a aquesta activitat els estan instal·lant a les seves flotes. Segons diversos estudis, l’ús sistemàtic d’un sistema de seguretat en autobusos reduiria les lesions mortals en un 90% en cas de xoc frontal o bolcada.

Galeria d'imatges

Campanya_seguretat_del_transport_escolar.JPG
Campanya_seguretat_del_transport_escolar.JPG

Document Actions