Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou organitza bicicletades escolars per posar en pràctica els coneixements dels alumnes d’educació viària

Aquesta pedalada es desenvolupa per cinc tipus de calçada i serveix als joves per conèixer els carrils bici i una forma de mobilitat ràpida, segura i saludable, pel seu municipi

dijous 10 maig 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, a través de la Policia Local ha dissenyat un ampli recorregut en bicicleta per Salou, adreçat als alumnes dels diferents col·legis de Salou d'entre 11 i 12 anys ( 6è de primària), que han rebut en els darrers anys classes d’educació viària. L’objectiu d’aquestes sortides en bicicleta és que els alumnes posin en pràctica els seus coneixements de circulació davant la presència dels agents de la Policia Local que han impartit les sessions de formació viària.
Per aquest motiu, les diferents pedalades es desenvoluparan per cinc tipus diferents de calçada: carril bici; camí d’asfalt; camí de terra; sender; carril de circulació, d’únic sentit i direcció; i carril de circulació, de doble sentit i un carril per sentit.
El trajecte estarà supervisat pel coordinador d’aquestes sessions d’educació viària, el caporal de la Policia Local, Enrique Saldaña, i comptarà en totes les sortides amb la presència d’un tècnic en primers auxilis de l’empresa Altesport i d’una furgoneta de la Policia Local que farà de tancament i de 'cotxe escombra' per recollir a tots els participants que per averia o cansament, no puguin continuar. Dues motocicletes de la Policia Local de Salou s’encarregaran d’anar tancant el trànsit del circuit a mesura que vagin passant el grup de ciclistes.
La regidoria d’Esports, Joventut i Lleure, també participarà en alguna d’aquestes sortides a través de la presència del seu regidor, Felip Ortiz; així com altres regidors de l’Ajuntament de Salou que es sumaran als recorreguts.
Totes les sortides comptaran també amb tres professors, de les diferents escoles participants i que aniran en bicicleta acompanyant a la resta d’alumnes.
El horari de totes les sortides serà de 9:00h del matí i fins a les 12:00 h del migdia. Les primeres sortides s’han produït des del Col·legi Europa, ahir dimecres 9 de maig i avui dijous, des del Col·legi Santa Maria del Mar, amb un gran èxit reflectit en una important participació en les dues sortides. Els alumnes abans de sortir han rebut una sèrie de consells bàsics de mobilitat: com la importància de la utilització del casc per pròpia seguretat i consells d’escalfament físic previ, abans d’agafar la bicicleta.
Demà 11 de maig, es sortirà de l’Escola Salou i el dilluns 4 de juny es sortirà de l’Escola Elisabeth.
Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar “la importància de la seguretat viària a les escoles amb pràctiques com les desenvolupades, per ensenyar als més joves a moure’s per Salou de forma segura”.

Galeria d'imatges

Foto_O.JPG
FotoIV.JPG
Foto_I.JPG
Foto_III.JPG
Foto_V.JPG
Foto_I.JPG
FotoIV.JPG
Foto_III.JPG
Foto_V.JPG
Foto_O.JPG

Document Actions