Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou s’adhereix a l’operatiu de control de la velocitat excessiva o inadequada, del 9 al 14 d’abril

Es tracta d’una campanya d’abast territorial nacional i coordinada amb altres cossos policials per conscienciar als conductors sobre la importància de respectar els límits de velocitat

dilluns 08 abril 2013

Aquesta campanya  de prevenció i informativa intensificarà la vigilància de la Policia Local de Salou dins del municipi per conscienciar dels perills que comporta una velocitat excessiva i inadequada. L’operatiu establirà controls preventius, des de demà 9 d’abril i fins al diumenge 14 d’abril, de forma aleatòria per la totalitat del municipi i en les diverses franges horàries que comprenen la campanya per vetllar per la seguretat tant de conductors, com de vianants.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, així com des del Servei Català de Trànsit s’informa:

La Llei de Trànsit recull que tot conductor ha de respectar els límits de velocitats establerts i tenir en compte les circumstàncies que concorrin en cada moment, amb la finalitat d’adequar la velocitat del seu vehicle a aquestes, de manera que sempre pugui aturar-lo dins dels límits del seu camp de visió i davant de qualsevol obstacle que pugui presentar-se.

La velocitat excessiva no només és un risc per al conductor o els ocupants del vehicle, sinó també en cas d’atropellament; ja que el risc de mort d’un vianant està en funció de la velocitat del vehicle.

No respectar els límits de velocitat està considerat com a una infracció greu o molt greu, sancionades amb multes de 100 a 600 euros, pena de presó, treballs en benefici de la comunitat o fins i tot, la privació de conduir vehicles de motor o ciclomotor per un temps d’un a quatre anys, tal i com especifica l’article 379 del Codi Penal. La Llei a més preveu la pèrdua d’entre 2 i 6 punts per aquest tipus d’infracció  depenent de l’excés de velocitat.  Des de l’entrada en vigor del carnet per punts els excessos de velocitat són la principal causa de detracció de punts.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha manifestat que "diversos estudis demostren que si es circulés a una velocitat adequada es podrien evitar fins a un terç dels morts en accident de trànsit; per això són bàsiques les campanyes de conscienciació viària per millorar l’ús de l’espai públic i reduir així tots plegats, la sinistralitat viària”.

Galeria d'imatges

Campanya_Policia_Local_Salou.JPG

Document Actions