Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou s’adherirà al dispositiu de control per reforçar la seguretat passiva del 12 al 17 de març

Tercera campanya d’enguany d’abast territorial europeu per recordar el necessari ús del cinturó de seguretat, el casc i els sistemes de retenció infantil (SRI), durant la conducció

dilluns 11 març 2013

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat encetarà demà, una nova campanya de control de la seguretat per recordar la vital importància de la utilització del cinturó de seguretat en la conducció; l’ús del casc en motocicletes i ciclomotors; així com la necessitat d’utilitzar dins dels automòbils els sistemes de retenció infantil (SRI), per a la seguretat dels menors. En aquest cas, serà una campanya d’abast territorial europeu que s’emmarca dins de les accions per combatre la indisciplina viària de que fixa el Pla de seguretat viària 2011-2013.

El dispositiu d’aquest mes de març que es desenvoluparà del 12 al 17 de març, estarà coordinat juntament amb el Servei Català de Trànsit i vigilarà el correcte ús dels dispositius de seguretat passiva;  per combatre així, des de la informació, la indisciplina i inseguretat viària que es puguin donar a les nostres carreteres.  Salou per cinquè any consecutiu no ha registrat cap víctima mortal per accident de trànsit a les seves carreteres.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat i a través de la Policia Local de Salou es recorda:

-La utilització del cinturó de seguretat, correctament cordat, és obligatori tant per al conductor com per als passatgers excepte en casos molt puntuals.

-Si es circula en motocicleta o ciclomotor cal portar cordat el casc, ja sigui com a conductor o com a passatger. Els ciclistes també hi estan obligats de moment només quan circulen per vies interurbanes, tot i que és recomanable la seva utilització sempre i així ho contempla l’esborrany del nou reglament de circulació.

-És obligatori l’ús de cadiretes infantils homologades fins als 12 anys o fins que el nen o nena tingui una alçada superior als 135 centímetres. De moment, poden estar al seient davanter o als posteriors. Tot i que per als i les menors de menys de tres anys d’edat es recomana que viatgin en sentit contrari de la marxa i al seient del darrere.

Marc Alarcón, regidor de  Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha asseverat que “s’ha constatat des del Servei Català de Trànsit que l’ús del SRI decau en la franja compresa entre els cinc i els nou anys; per això, les campanyes de control i sensibilització són essencials per continuar incidint en la importància de no abaixar la guàrdia”.

Galeria d'imatges

Agents_durant_el_desenvolupament_duna_campanya_de_control_informaci_i_conscienciaci_de_la_Policia_Local.JPG
Agents_durant_el_desenvolupament_duna_campanya_de_control_informaci_i_conscienciaci_de_la_Policia_Local.JPG

Document Actions