Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local enceta un cop més la campanya ‘Motocivisme a Salou: prevenció, civisme i seguretat en motos i ciclomotors’, del 30 d’abril al 5 de maig

L’objectiu és informar sobre les mesures per millorar la seguretat dels motociclistes, així com per reduir els sorolls en motos i ciclomotors

dilluns 29 abril 2013

La campanya que es farà amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i la DGT pretén reduir els índex d’accidentalitat del col·lectiu de motociclistes a través de la informació, conscienciar de les xifres reals de sinistralitat del col·lectiu, exposar les causes de les infraccions i aconsellar per evitar accidents.

La regidoria de Seguretat Ciutadana Protecció Civil i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou, a través de la Policia Local, començarà demà dimarts, 30 d’abril i fins al diumenge, 5 de maig, la campanya “Motocivisme a Salou: prevenció, civisme i seguretat en motos i ciclomotors”. Una campanya que vol vetllar per la seguretat dels motociclistes, evitant comportaments de risc i a la vegada, inculcar valors de civisme en benefici de tota la ciutadania de Salou.

És vital conèixer i divulgar que el risc de les lesions greus o mortals anant en moto és vuit vegades més que anant en cotxe; per això la prudència, les bones pràctiques com per exemple: la utilització del casc, i el control de la velocitat excessiva o inadequada dels motociclistes és de vital importància. Les infraccions que causen més accidents en motos i motocicletes són els girs indeguts, desobeir els semàfors i els canvis de carrils mal fets.

Els ciclomotors presenten un risc semblant al de les motos de gran cilindrada. Els usuaris de motos de 50 i 125 cc amb permís B+3 presenten unes taxes de risc molt superiors als usuaris del mateix tipus que tenen llicència A o A1.

També es vol fomentar un codi de bones pràctiques: no només amb la utilització sempre del casc homologat i cordat per pròpia seguretat; sinó també per conscienciar i informar als motociclistes de les formes per reduir i controlar el soroll de les motos, garantint així també el respecte i descans dels ciutadans i ciutadanes de Salou.

Galeria d'imatges

Motos_i_ciclomotors_estacionats_a_Salou.JPG
Motos_i_ciclomotors_estacionats_a_Salou.JPG

Document Actions