Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La princesa Letizia recorda junt amb l’AECC a Salou la importància de tenir cura de la pell per prevenir el càncer

Va rebre una calorosa benvinguda per part de la ciutadania

dimarts 14 juny 2011

La princesa d'Astúries, Letizia Ortiz, ha recordat aquest dimarts a Salou, a la jornada 'La pell té memòria' organitzada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la importància de la cura de la pell com a via per prevenir el càncer.
Letizia, presidenta d'honor permanent de la AECC, ha recordat que totes les cremades en la infància deixen una empremta en la pell, i que, tal com indica l'Acadèmia de Dermatologia i Veneorología, 'estar bronzejat no és estar guapo, és danyar la pell '. La princesa, que ha saludat a l'arribar a l'auditori de l'Ajuntament de Salou a les desenes de curiosos que l'aplaudien i s’ha fet una foto amb les autoritats i l’alcalde del municipi, ha apostat per la protecció adequada i per evitar el sol de 12 a 17 hores, ja que el sol és un dels cancerígens més evitables.
En un discurs que ha alternat català i castellà, ha recordat que el 40% d'aquest càncer es pot prevenir, que es pot curar en un 90% dels casos amb un diagnòstic precoç, i ha insistit en la importància d'inculcar hàbits saludables perquè la 'prevenció és essencial' i s'aconsegueix conscienciant a la societat, precisament l'objectiu de l'AECC.
Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va agrair la presència de la princesa al municipi i va donar-li una cordial benvinguda.
La jornada, en què també han participat diversos professionals i s'ha desenvolupat davant un auditori ple, ha comptat amb les intervencions de la presidenta de l'AECC, Isabel Oriol, el secretari general del Ministeri de Sanitat, José Martínez Olmos, i el conseller d' Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, entre altres.

Galeria d'imatges

letizia1-z.jpg
lz.jpg
letizia4-a.jpg

Document Actions