Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La quinzena edició del Mercat Medieval obre les portes des d’avui i fins diumenge al nucli antic de Salou

dijous 04 setembre 2014

Prop d’un centenar de parades artesanals i de productes tradicionals es concentren als carrers del centre del municipi

Aquest migdia s’ha inaugurat el Mercat Medieval de Salou que enguany arriba a la quinzena edició i que s’emmarca en les festes del Rei Jaume I. Enmig d’un pregó festiu amb xanquers, malabars, ballarins, acròbates i músics s’ha donat el tret de sortida als quatre dies de mercat que el conformen prop de 100 parades. El mercat medieval està ubicat als carrers Ponent, Església, Rafael de Casanoves, Joan Miró i Pins- tot ambientat amb estendards i amb diferents grups d’animació que recorren constantment els carrers fent una crida als habitants del municipi i els visitants que s’apropen a les vies del costat del carrer Barcelona. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat “la satisfacció per l’interès creixent que hi ha a l’hora de muntar aquest mercat a l’aire lliure on cada any creix en nombre de parades; a més de l’elevada afluència de gent que concorre a aquesta zona que es dinamitza fins a ben entrat el vespre”. A la inauguració, també han estat presents també  altres regidors del govern implicats en l’organització de les festes del Rei Jaume, com la regidora de Promoció de Ciutat, Comerç Mercats i Consum -Reyes Pino- o la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, responsable de la recreació històrica que tindrà lloc dissabte amb la sortida a cavall des de la Torre Vella del Rei i la Reina acompanyats d’un seguici de prop de 300 persones.

 

Al llarg d’aquests quatre dies es pot gaudir d’un mercat amb molta diversitat i que fins al diumenge 7 de setembre atraurà l’interès de milers de persones. D’entre les parades que enguany s’han plantat al carrer se’n poden trobar de menjar; de bijuteria o de perfums i encens;  joguines de fusta o complements en cuir, entre un llarg etcètera. La regidora Reyes Pino, ha volgut destacar també les parades d’artesans úniques que es poden trobar en aquest indret com són el vimeter, la cistellera, el forjador o el sabater, o la pintora de murals amb pintura a l’ou i pa d’or. “És una bona oportunitat per conèixer els oficis, que en molts casos, s’han perdut o que són poc freqüents de veure en la nostra societat ja que han quasi desaparegut amb la mecanització de molts dels processos”.

 

El mercat també es complementa amb un racó infantil, una llar d’infants i atraccions per als més menuts com cadires voladores, entre d’altres elements. Al llarg d’aquests quatre dies de mercat, segons ha explicat la regidora “a més de les parades artesanals també s’ha previst moltes actuacions i animacions musicals, i espectacles de carrer amb guinyols, joglars, actuacions de màgia i contes i llegendes. Tot plegat crea un ambient festiu que atreu nombrosos visitants i dinamitza amb aquest centre comercial a l’aire lliure”.

L’horari del mercat medieval és cada dia de les 11 del matí a les 10 de la nit.

Paral·lelament, aquests dies també està en marxa una ruta gastronòmica medieval ‘Ruta Sent Soví Salou’ que agrupa a una vintena de locals que ofereixen menús a 10 i a 20 euros basats tots en receptes del llibre Sent Soví.

Galeria d'imatges

mercatm.jpg
malabar.JPG
P1050797.JPG

Document Actions