Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La realitat abstracta de Sònia Toneu arriba a la Torre Vella de Salou amb l’exposició ‘Territori(s)’

dijous 03 juny 2021

La mostra es podrà visitar, des de demà divendres, 4 de juny, i fins al 10 de juliol de 2021, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h

 

La Torre Vella de Salou acollirà l’exposició ‘Territori(s)’, de l’artista Sònia Toneu, una mostra que presenta la geografia a través de la contraposició d’allò rural amb l’urbà.

L’autora va créixer en una masia del prelitoral tarragoní, en un entorn familiar creatiu; i, en arribar a Barcelona, comença a treballar en el sector de la moda i la publicitat. Així mateix, es va graduar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, l’Escola Massana.

Toneu centra el seu treball en l’abstracció, mitjançant la pintura, la hibridació de tècniques i l’ús de suports digitals per estudiar els paisatges; i fa una introspecció directa del territori en diferents indrets del món, com són Salou, Montserrat, Barcelona, Berlin, Rügen (Alemanya) i Tampere (Finlàndia), per tal d’investigar tot allò que produeix la mirada del context tangible, l’entorn social i les impressions de l’artista.

Aquesta exposició està formada per 6 blocs: la col·lecció Montserrat; la col·lecció Primavera; la de Kreuzberg (Berlin); la de DO1; la d’Ostsee; i, finalment, la col·lecció Billions.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “és una gran satisfacció poder acollir aquesta exposició de l’artista Sònia Toneu, una magnífica mostra que ens ensenya a veure el  nostre entorn, a través de l’art abstracte i la creativitat de l’autora”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha posat en valor “la importància de continuar apropant l’art de proximitat a la ciutadania, ja que les exposicions que acollim, cada mes, ens aporten noves perspectives per descobrir la realitat; i, a més, ens donen un valor afegit com a municipi”.

La mostra es podrà visitar a la Torre Vella de Salou -carrer Arquebisbe Pere Cardona s/n-, a partir de demà divendres, 4 de juny, i fins al 10 de juliol de 2021, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h; diumenges i festius tancat. L’entrada és gratuïta i l’aforament és limitat.

La Torre Vella va ser ordenada edificar l’any 1530 per l’arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates. Actualment, la Torre Vella és un centre cultural dedicat, principalment, a exposicions d’art. Acull, també, el Museu de l’Esmalt Contemporani, el qual disposa d’un fons d’esmalts del segle XX, d’autors d’arreu del món.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

torre vella.jpeg

Document Actions