Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Regata Rei en Jaume unirà un cop més Salou i Calvià

dimecres 10 setembre 2008

El Club Nàutic de Salou i els clubs nàutics de Santa Ponça i Puerto Portals, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela i la Federació Balear de Vela i els ajuntaments de Salou i Calvià, organitzen la XXII Regata Rei en Jaume que se celebrarà entre els dies 10 i 14 de setembre amb un recorregut entre les aigües de Salou i les Illes Balears.
Aquesta edició té un significat especial, ja que, després de suspendre's l'any 2002, torna a recuperar el trajecte que uneix Salou i Santa Ponça (Calvià), recordant així la travessa que l'any 1229 va realitzar el Rei en Jaume per conquerir l'illa de Mallorca.
Com a acte inaugural, avui dimecres dia 10 tindrà lloc un sopar de benvinguda a les instal·lacions del CN de Salou. Ja el dijous 11 a les 14.00 hores, començarà la travessa des de Salou a Port Portals, que arribarà durant el divendres dia 12. El següent dia es farà la segona prova que consisteix en una travessa de Portals a Santa Ponça i el dia 14 la tercera prova, de Santa Ponça a Portals.
Pel Trofeu Rei en Jaume puntuaran les proves Salou-Port Portals i la prova entre Port Portals'Santa Ponça. Pel Trofeu López Raigal es contaran les proves Port Portals'Santa Ponça i Santa Ponça'Port Portals. Els premis s'entregaran el dissabte 13 i el diumenge 14, respectivament.
En total s'espera la participació d'una vintena d'embarcacions, les quals aniran seguides per la Goleta Sea Star, un bergantín de 31 metres d'eslora que acompanyarà la regata des de Salou fins aigües de Mallorca.
Més enllà de la disputa de la regata, al voltant de la commemoració del VIII Centenari del Naixement de Jaume I, els Ajuntaments de Salou i Calvià han organitzat una sèrie d'activitats paral·leles que combinen oci i cultura.

Document Actions