Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria d’Acció Social de l'Ajuntament de Salou en col•laboració amb la Policia Local engega la campanya: ‘Salou, Espai de convivència’

Es tracta d’un projecte de sensibilització i informació a la ciutadania, amb l’objectiu de fomentar una bona convivència veïnal

dijous 10 novembre 2011

El civisme i la convivència, tant en l’espai públic com en el privat, és la norma bàsica que ha d’orientar la relació entre les persones i el comportament amb els elements que conformen el seu entorn. Per aquesta raó, la regidoria d’Acció Social i l’ Àrea d'Acollida, en col·laboració amb la Policia Local enceta aquesta campanya: ‘Salou, Espai de convivència’.

L’Equip Cívic, format per tècnics de diferents àrees del l’Ajuntament de Salou  treballa activament  per tal de recomanar diverses conductes tant en espais públics com privats i dissuadir a la gent de comportaments incívics, especialment pel que fa a la convivència veïnal.

Es compta per aquesta finalitat, amb un material útil per a tota la ciutadania, traduït en sis idiomes, mitjançant el qual s’informa, d’una manera molt visual, de les normes i recomanacions bàsiques que s’han de tenir en compte per mantenir una bona relació entre els veïns i veïnes que conviuen en una comunitat: recomanacions de bon ús d’instal·lacions, de foment d’una conducta cívica i de convivència per fer de Salou una ciutat més acollidora

La campanya té uns objectius generals com són:

Millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones, trobar els canals de convivència més satisfactoris , mitjançant accions d’informació i sensibilització dels valors cívics i socials, per tal d’impulsar i promoure les actituds i els comportaments de respecte a l’ordenament jurídic vigent, a les institucions i els seus símbols; així com per  conèixer la cultura del país.

Es pretén així, acoseguir uns objectius específics i de gran importància per resoldre problemàtiques que puguin sorgir:

 -Informar i prevenir sobre el mal ús dels espais privats, ocupació segons la disposició de l’espai ( ordenances municipals, normes de convivència).

-Detectar, informar i assessorar per evitar excessos: habitatges on es troben empadronats un nombre superior als residents que recomana la cèdula d’habitabilitat, aquestes persones poden o no, residir en l’habitatge i estar o no empadronades al municipi. La finalitat es preveure i actuar contra problemàtiques derivades d’aquesta situació, vetllar per una bona convivència i lluitar contra la insalubritat.

-Centralitzar en definitiva, les queixes i actes incívics rebuts a l’Ajuntament de Salou per tal d’agilitzar el procés de resolució mitjançant el treball transversal de les àrees implicades.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha destacat el treball de l’Equip Cívic i de les persones de diferents àrees implicades diàriment i ha assenyalat que “la campanya: ‘Salou, Espai de convivència’ és cada vegada més una necessitat social i una demanda veïnal; per això des d’ Acció Social continuarem treballant intensament amb visites i xerrades per tal d’informar i vetllar per una convivència veïnal cívica i saludable”.

Per més informació, dirigiu-vos a: Espai Municipal d’Atenció Social – ESPAI MAS, carrer Ebre núm. 11, podeu trucar al telèfon: 977-309206 o enviar un correu a la següent adreça electrònica:  ciutadaniaigualtat@salou.org

Galeria d'imatges

Equip_Cvic_II.JPG
E._Cvic_I.JPG
E._Cvic_I.JPG
Equip_Cvic_II.JPG

Document Actions