Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria d’Ensenyament implanta un projecte per promoure competències lingüístiques entre els alumnes nouvinguts a Salou

dijous 20 octubre 2016

El curs neix com una resposta municipal davant la demanda dels centres educatius i inclou formació per una cinquantena de joves d’entre 6 i 16 anys

 

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou ofereix per aquest curs 2016-2017 unes classes de suport adreçades al col·lectiu d’alumnes nouvinguts del municipi. A través d’aquestes sessions es pretén donar una resposta a la necessitat i demanda dels centres educatius d’educació primària i secundària de Salou davant el gran nombre d’alumnat nouvingut que arriba al nou context amb unes necessitats sociolingüístiques específiques  que han de ser cobertes.  A més, es tracta d’una eina educativa i social per fomentar la integració de la població nouvinguda al municipi, utilitzant aquells recursos que l’Ajuntament posa a servei dels ciutadans i ciutadanes per aconseguir una cohesió social més forta i real.

Les classes, a les que assisteixen una cinquantena d’alumnes d’entre 6 i 16 anys; per tant de primària i de secundària, es desenvolupen al centre cívic de l’Ajuntament en horari de tarda i com a reforç escolar.

Segons la professora titular, Anna Otal, de les sessions l’acció educativa es basa en promoure i proporcionar a l’alumnat nouvingut l’ensenyament de les competències lingüístiques bàsiques de la llengua catalana i castellana de manera aconsegueixin una escolarització normalitzada el més ràpid possible a més de fomentar entre l’alumnat nouvingut la realitat social, cultural i econòmica de Salou i Catalunya per afavorir la seva integració al nou context i entorn.

L’alcalde Pere Granados i la regidora de l’àrea Julia Gómez han visitat el nou servei de formació escolar i han donat la benvinguda als alumnes que han estat seleccionats per formar part d’aquest programa.

Galeria d'imatges

curs.jpg
curs.jpg

Document Actions