Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria d’Ocupació enceta el 2014 amb dos nous plans d’inserció laboral i dóna feina a 16 persones

L'Ajuntament de Salou ha obtingut més de 73.000 euros de finançament per desenvolupar ambdos projectes

divendres 03 gener 2014

La regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Salou ha encetat l'any 2014 contractant un total de 16 persones del municipi per a desenvolupar diverses tasques de suport a l'administració així com a la brigada municipal. Aquests programes d'inserció sòcio-laborals responen a la inquietud del govern a l'hora de donar un cop de mà a les persones amb un major risc d'exclusió i fruit de les convocatòries per a acollir-se a subvencions per part del Servei d'Ocupació de Catalunya.

El primer dels programes consisteix en donar feina a set persones dins el programa mixt de treball i formació adreçat a persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi. El procés de selecció ja s'ha dut a terme i han estat set persones resultants de Salou les que han estat seleccionades per tal de donar recolzament fins al mes de juny a la brigada municipal a jornada complerta. Per tal de desenvolupar aquest programa l'Ajuntament de Salou ha rebut una subvenció de més de 60.500 euros del SOC i està cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.

El segon dels programes d'inserció laboral que tot just s'ha inciat a l'Ajuntament de Salou donarà feina a 9 persones més durant tres mesos. La finalitat d'aquest programa de col·laboració social és la de complementar la prestació per desocupació durant tres mesos als seleccionats; tots ells majors de 45 anys. En aquest cas la subvenció que ha concedit el SOC a l'Ajuntament és de 13.100 euros i els treballadors s'aniran incorporant aquests propers dies als seus llocs de treball com a ordenances, personal de brigada i personal d'administració.

 

L'alcalde, Pere Granados, ha recordat com des del govern s'estan buscant fórmules per tal d'incentivar l'ocupació i per això ja s'està treballant en una convocatòria de subvencions per les empreses i autònoms que creïn ocupació, i una línia d’ajuts als joves emprenedors i pels aturats de llarga durada que iniciïn una activitat empresarial aquest 2014. Així, en el primer dels casos els autònoms i empreses amb domicili d’activitat a Salou que creïn nous llocs de treball a les seves empreses utilitzant la Borsa de Treball Municipal podran rebre subvencions des de 250€ fins a 400€ per persona contractada. En l’altre dels casos, les persones fins a 35 anys i les persones en situació d’atur de llarga durada que capitalitzin l’atur, empadronades a Salou i que posin en marxa una activitat empresarial classificada en règim de comunicació, rebran una subvenció equivalent a l’import del 50% de la taxa a pagar per l’obertura. Aquestes mesures ja van ser anunciades en el ple de pressupostos per a l'any que tot just encetem.

 

Per la seva part, el regidor d'Ocupació, Jesús Barragán, ha assegurat que “des de l’Ajuntament estem fent tot el que està a les nostres mans per aconseguir fomentar l’ocupació a Salou i ajudar a les famílies que estan passant per situacions difícils”,i ha afegit que “el primer dels plans pretén convertir-se en una eina per reactivar a la persona i donar-li algunes eines per reorientar el seu futur laboral”.

Galeria d'imatges

pla_ocupacional.jpg
pla_ocupacional.jpg

Document Actions