Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria de Medi Ambient acostarà el compostatge a les escoles de Salou amb nous tallers educatius

dilluns 19 octubre 2015

La Junta de Govern Local acorda destinar prop de 10.000 euros amb càrrec a la partida de Medi Ambient

 

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou busca complicitats junt amb els centres educatius (escoles i instituts) a l’hora de confeccionar una programació encaminada a potenciar el reciclatge i a fomentar l’aprenentatge entre els nens i nenes del municipi. Així, enguany, s’han modificat les dinàmiques de tallers puntuals per altres activitats que ajudin a ambientalitzar les escoles. En aquest sentit, aquest curs 2015-2016 s’ha plantejat des de la regidoria que les activitats relacionades amb la matèria a les escoles de Salou se centrin en activitats de compostatge i que estiguin condicionades a que s’impliquin fent compostatge. 

La proposta, segons ha explicat el regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, busca que els centres educatius aprenguin en el seu entorn a dur a terme una correcta separació de la fracció orgànica i el seu correcte reciclatge, enfocat a donar a conèixer el procés natural del compostatge, així com les eines per dur-lo a terme. “Creiem que amb l’educació des de la base és molt més fàcil comprendre i aplicar els coneixements en matèria mediambiental amb la finalitat de potenciar les tres R: reduir, reaprofitar i recollir selectivament els residus orgànics que generem”.

Les classes tindran entre una hora i una hora i mitja de durada i aprofundiran en aspectes com l’adob, la muntanya màgica; el joc del compostador; aprèn a fer adob; el compost de ben aprop!; el microcompostador, entre d’altres.

El cost de les activitats, adjudicades a l’equip d’educació ambiental Limonium, s’acosta als 10.000 euros.

Galeria d'imatges

compost.jpg

Document Actions