Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria de Qualitat Ambiental de Salou recorda en el dia del Medi Ambient l’aposta pel reciclatge

La capital de la Costa Daurada se situa en primer lloc de la demarcació per la quantitat de la matèria orgànica recollida

dilluns 04 juny 2012

Salou celebra demà el Dia Mundial del Medi Ambient amb un missatge clar per part de la regidoria: “Cal conscienciar a les persones de que cada un de nosaltres som responsables dels residus que generem. L’esforç individual de molts fa que, a la llarga, tots en sortim beneficiats”, assegura el regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual. En aquest sentit, ha recordat com la capital de la Costa Daurada és el tercer productor de la demarcació amb 25.000 tones de residus l’any 2011. D’aquestes, per residus, Salou recull 4.200 tones de matèria orgànica que es porta a compostar a la planta de Botarell; 18.000 tones de rebuig es porten a incinerar; en vidre es recullen 1.064 tones; de paper, es reciclen 1.200 tones; de plàstic la xifra puja a les 517 tones; pel que fa a la fracció vegetal s’han recollit el 2011 un total de 187 tones mentre que l’oli, que ho gestiona Onada, han suposat uns 4.300 litres.

El regidor ha volgut destacar com Salou, en matèria de recollida de la matèria orgànica, aconseguim unes bones xifres; tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat i, de fet, el 22% del total de la subvenció que concedeix la Mancomunitat de Residus per a la gestió d’aquesta matèria és per a Salou. Malgrat tot, Salou destina un pressupost de 5 milions d’euros a la recollida de brossa i a la neteja viària.

Pascual ha recordat també com “des de la regidoria creiem en les campanyes, en la conscienciació i en les tasques de sensibilització però sabem que el que és realment efectiu és el treball del dia a dia amb els infants a les escoles”, on aquest curs ja s’hi ha realitzat més de 20 accions diferents per promoure bons hàbits. Pascual ha explicat que “encara queda molta feina per fer, ho podríem fer millor tractant de reduir el rebuig  i incrementar la recollida selectiva”.

Altres novetats en l’aposta del departament per afavorir el reciclatge i facilitar-ne la reutilització passa per la instal·lació els darrers mesos també de nous punts de recollida de piles, bombetes i fluorescents a l’ajuntament i al mercat municipal; a més d’ampliar en 3 el nombre de contenidors de rosa usada i que gestiona l’ONG Humana.

Galeria d'imatges

anunci_reciclatge.jpg
anunci_reciclatge.jpg

Document Actions