Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria de Salut Pública explica el reciclatge d’olis usats als instituts

El regidor i els tècnics de l’Ajuntament apropen als joves la campanya per tal que col•laborin en el nou sistema de reaprofitament

divendres 21 desembre 2012

L’Ajuntament de Salou vol implicar als joves en el nou mètode per a fomentar la recollida d’olis usats, sistema impulsat la regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental que ha posa en marxa recentment una recollida d’olis usats conjuntament amb el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona.  Per tal d’implicar als més joves en la recollida d’oli domèstic, l’Ajuntament ha  realitzat xerrades en els diferents instituts de Salou, finalitzant avui en el I.E.S Jaume I. La regidoria ha repartit ja  4.000 embuts entre els ciutadans que volen participar en aquest reciclatge.

A les xerrades, s’ha explicat la importància del reciclatge de l’oli per evitar la contaminació de l’aigua. El regidor de l’àrea, Ramon Pascual, ha participat també en aquesta iniciativa  per tal “ d’explicar als joves que aquests olis es converteixen en residus especials que si van a l’aigüera tenen un elevat cost de gestió a la depuradora. En canvi si els recollim com cal, després de tractar-los adequadament acabaran a la benzinera com a biodièsel” i ha assegurat que espera que “amb aquest nou sistema de recollida, aconseguim els tres objectius perseguits. Abaratir els costos de recollida, incrementar la quantitat d’oli recollit, i facilitar al ciutadà desprendre’s d’aquest residu amb totes les garanties que serà tractat correctament”.

Els ciutadans que desitgin col•laborar en la recollida d’aquest producte només cal que utilitzin qualsevol ampolla de plàstic i els embuts que s’ha lliurat i encara es poden demanar  per a l’oli i que es pot passar a recollir encara per l’Ajuntament, pel Mercat municipal o per la llar de jubilats. L’oli es recull amb qualsevol tipus d’ampolla de plàstic i es pot dipositar als nous contenidors de color taronja, canviant d’aquesta manera el sistema de recollida que existia fins al moment i sobretot es facilita la feina al ciutadà. A l’Ajuntament encara es poden recollir els embuts per col.locar a les ampolles.

Els contenidors  metàl•lics estan ubicats a  l’exterior  -al costat dels contenidors de roba HUMANA- que es troben situats a la Plaça de la Província (al Barri de la Salut); a la Plaça Catalunya (Sector C/Major); al carrer Punta del Cavall (Súper Núria – Cap Salou); al carrer Barcelona intersecció amb el carrer Carrilet (Escola Sta. Maria del Mar); a més del Passeig. 30 Octubre en la  intersecció amb el carrer Milà (Escola Europa) i a la Plaça Carrilet (Llar de Jubilats).

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions