Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental recorda la prohibició de passejar els animals per la platja

Amb l’arribada del bon temps s’activa la prohibició de deixar córrer els animals pel litoral i fins al 31 d’octubre

dimarts 10 abril 2012

Des de la regidoria de Salut Pública i Qualitat ambiental  es recorda que l’ordenança municipal de tinença d’animals  en el seu article 16 estableix que resta prohibida la circulació o permanència d’animals domèstics de companyia a les platges, durant l’època de bany, és a dir, des d’una setmana abans de l’inici de la Setmana Santa i fins al 31 d’octubre. A més, també resta prohibit l’accés dels animals de companyia durant tot l’any a sorrals de recintes i parcs infantils. El regidor de l’àrea Ramon Pascual ha volgut assenyalar que “sempre és interessant donar a conèixer la normativa municipal per tal d’evitar possibles incidents ja que les platges -d’ara en endavant- són un punt molt concorregut del municipi i pretenem evitar accidents, possibles baralles entre gossos, o problemes amb els usuaris i una contaminació per defecacions. És una qüestió de sentit comú però també per afavorir la convivència”, ha assenyalat.

Cal apuntar que l’ordenança tipifica que l’incompliment d’aquestes normes podrà ser sancionat amb una multa que anirà de 100 a 400 euros i afecta als animals domèstics, entenent com a tals els  gossos, els gats i les fures.

L’ordenança també estipula que cal portar els animals subjectes amb una corretja, cadena o collar amb la seva identificació, i que els posseïdors dels animals de companyia són responsables de recollir els excrements mitjançant bosses de plàstics o altres embolcalls impermeables, i dipositar-los als contenidors d’escombraries o papereres més propers tot lligant convenientment l’embolcall.

Galeria d'imatges

gossos.jpg

Document Actions