Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local finalitzen amb èxit la primera fase del programa d’educació viària per a escoles i instituts

Durant aquest mes de gener, s’encetarà la segona fase del programa d’educació viària amb la incorporació de dos nous agents a l’equip pedagògic d’educació viària

dimecres 11 gener 2012

El programa que va començar al mes de setembre s’adreça a les diferents etapes educatives des d’Educació Primària (a partir de 8 anys), Batxillerat, cicles formatius, educació especial i la Unitat d’Escolarització Compartida (fins els 18 anys).
L’equip pedagògic d’educació viària està coordinat per un caporal de la Policia Local  i constituït per tres agents, on s’han afegit, en aquest mes de gener, dos agents més.
L’educació viària s’ha consolidat com una matèria essencial de prevenció i excel•lent eina per inculcar als joves nocions bàsiques de convivència i mobilitat segura.
L’objectiu és difondre i consolidar la importància dels valors del respecte, la tolerància i el civisme entre vehicles i vianants, a les escoles; i aconseguir així, una ciutadania cada cop més conscienciada, reflexiva, dialogant i responsable.  També es pretén que les futures generacions de conductors coneguin el seu entorn més proper, els factors personals de risc i les seves conseqüències, percebin el perill que comporta una conducció temerària i vulguin arribar a evitar-ho.
L’educació viària tracta doncs, de crear hàbits i actituds positives de convivència, junt amb les nocions mínimes de mobilitat segura, prevencions d’accidents i normativa en seguretat.
Aquestes jornades d’educació viària van tenir la seva continuació durant la celebració del Parc de Nadal on la Policia Local de Salou va col•laborar amb la finalitat  d’apropar la policia als més petits i fer-ho a través d’activitats lúdiques: circuits d’habilitat de bicicleta, retallables i diversos jocs didàctics.
Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat va assenyalar que “es tracta de jornades carregades de valors i necessàries per transmetre a la joventut una sèrie de normatives de seguretat viària per aconseguir comportaments responsables que repercutiran en una societat cada cop més conscienciada, cívica i per tant més segura a la carretera”. El regidor també va tenir paraules per la tasca desenvolupada per la Policia Local al passat Parc de Nadal, “on els nens van aprendre jugant, amb agents i familiars”.

Galeria d'imatges

Foto_I.JPG
Policia_Local_NdP_II.JPG
Foto_I.JPG
Policia_Local_NdP_II.JPG

Document Actions