Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La rehabilitació de la Masia Catalana s’inicia aquest mes de febrer

Es pretén convertir el parc en un espai més obert a la ciutat i del que es podrà gaudir tot l’any

dijous 13 gener 2011

L’Ajuntament de Salou ha presentat avui el projecte d’obres per convertir l’edifici de la Masia Catalana de Salou en un centre que dinamitzi el sector turístic del municipi ja que en aquest indret s’hi ubicarà des del mercat d’artesania; a un espai per a la informació turística i altres usos, encara pendents de determinar. El projecte, que segueix les directrius del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Salou i la resta d’ordenances municipals, consisteix en la rehabilitació i reconstrucció de l’edifici i l’obertura d’aquest espai a la ciutadania i als visitants. El regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha explicat que en aquesta primera fase que s’inicia en mes de febrer es pretén “mantenir i rehabilitar els edificis existents”, ha dit. Els treballs començaran aquest mes de febrer i hauran d’estar enllestits de cara a Setmana Santa; mentre que passat l’estiu es durà a terme la segona fase, actualment en estudi sobre el futur dels seus usos. El cost dels treballs és de 460.000 euros i han estat adjudicats a l’empresa Rovesa.

El regidor ha explicat que “aquest és un espai de la ciutat que durant molt de temps ha estat desaprofitat i que des del l’Ajuntament ens hem proposat que els ciutadans puguin gaudir d’aquest tot l’any” i ha afegit que “amb el projecte de la Masia Catalana fem un esforç per tal d’aprofitar al màxim els recursos dels que disposem tot potenciant la promoció del turisme de qualitat” . Precisament, també s’hi crearà un petit amfiteatre amb capacitat per a 75 persones des d’on es puguin dur a terme actuacions de petit format. L’estudi d’arquitectura OON ha estat l’encarregat del redisseny de la zona. “El projecte es basa en el respecte a la masia existent amb la voluntat de realçar el seu valor”, ha dit Montagut.

El parc està ocupat majoritàriament per zones enjardinades però existeixen també una sèrie de edificis de 1974 que recreen diverses construccions típiques de l’àmbit rural català. Aquestes construccions estan deshabitades en l’actualitat, presenten un estat de conservació lleugerament degradat i tenen un ús molt puntual, limitant-se majoritàriament l’ús del parc a les zones d’aire lliure.  En aquest sentit, amb caràcter immediat es rehabilitaran; a més de canviar la tanca d’accés al parc, obrint-la al vianant i substituint el paviment de les voreres. En aquest punt, en lloc de la única entrada se’n faran cinc fent de l’espai una zona més permeable i que atregui al vianant.

La parcel·la del Parc de la Masia Catalana té 5.260. El terreny limita amb el carrer Carles Buigues on té la façana principal i amb el carrer Vendrell i el carrer Ramon Llull als laterals. Finalment, limita amb la parcel·la que ocupa el Hotel Mediterrani.

Galeria d'imatges

DSCN7616.JPG
DSCN7611.JPG

Document Actions