Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La remodelació de la Font Lluminosa de Salou recupera el seu esplendor

L’aparellador que va participar originàriament en la creació de la Font ha liderat l’actual projecte de remodelació que culminarà a Setmana Santa

divendres 25 març 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor d’Urbanisme Marc Montagut, el de serveis i Manteniment de la Ciutat, Pedro Márquez  a més del regidor de Gestió Interna, Jesús Barragán han realitzat avui una visita a la Font Lluminosa que ha sigut remodelada en els darrers mesos recuperant el seu esplendor històric. En aquesta visita, ha participat també Albert Camps Aleu, aparellador que va dissenyar la font originàriament al 1973, a més d’altres directius de l’empresa EMTE Service, una empresa puntera en sistemes de fonts ornamentals.
En la visita d’obres s’ha baixat a la sala de màquines de la font, on s’han remodel•lat íntegrament les instal•lacions; modernitzat els equips a més de substituir els tubs d’uralita per altres d’acer inoxidable i, com ha explicat el Cap de Departament de Fonts, Marc Coll, “s’ha fet una feina molt important per valoritzar la font, dotant-la dels sistemes de control últims a més de fer-la més eficient energèticament”, ha explicat, donat que s’han substituït les llums de focus per altres de tecnologia led. Els nous espectacles, dels quals s’ha fet un tast aquest migdia, comptaran amb música i il•luminació que aniran compassats. Cal recordar que a la font lluminosa feia temps que no se sentia la música per l’envelliment dels sistemes d’altaveus.
El projecte que ja està a punt de culminar  pretén retornar l’esplendor de la font més característica de Salou de tots els temps i tornar-la al seu estat originari de funcionament; a més de millorar també l’entorn on es troba ubicada, traient alguns dels murs que l’envoltaven per fer-la més visible. “L’objectiu és crear un espai obert i urbanísticament més dinàmic que actuï com a punt d’atracció”, ha assegurat l’alcalde, Pere Granados.
La plaça i la font daten de l’any 1973 quan es va construir una font lluminosa espectacular per a aquella època que combinava i canviava colors i que posteriorment va incorporar la música. Aquesta font va ser una realització de la Oficina Tècnica Buigas, i, de fet, va ser el propi Carles Buigas, ideòleg de les fonts de Montjuïc a Barcelona, qui va inaugurar-la. En la visita a la sala de màquines de la font s’ha pogut apreciar el canvi total interior dels sistemes de gestió i de control dels sortidors, gestionats informàticament per un programa que adapta la música al ball que fa l’aigua a la superfície a través dels més de 100 sortidors.
“És tracta d’una font que té una simbologia important per a la ciutat i durant molts anys ha estat un element característic i punt d’atracció emblemàtic del municipi”, deia el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut. Amb el temps, la pròpia plaça com la font, han sofert un cert envelliment d’alguns dels seu elements.
Després de 38 anys de funcionament l’Ajuntament de Salou està revitalitzant aquest espai realitzant una sèrie de modificacions que recuperaran l’esplendor original i adequant-la als temps actuals. El pressupost de contracta de l’obra és de 800.000 euros i els treballs estaran enllestits per aquesta Setmana Santa.

Galeria d'imatges

DSCN9710.JPG
DSCN9732.JPG
DSCN9718.JPG
DSCN9710.JPG
DSCN9718.JPG
DSCN9732.JPG

Document Actions