Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La salouenca Erica Murase inaugura avui el primer Cicle de Joves Intèrprets de Salou

dimecres 09 gener 2008

La salouenca Erica Murase estrenarà aquest vespre el Cicle de Joves Intèrprets que ha organitzat per primera vegada la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou. En concret, tocarà el piano a les 20.30 hores a la Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música (EMMS). En aquesta escola, precisament, va començar els seus estudis musicals, abans d'ingressar al Conservatori Municipal de Música de Vila-seca. Actualment rep classes al Centre d'Estudis Superiors de Música del País Basc (Musikene) amb Gustavo Díaz Jerez.

El responsable de l'organització, Enric Riu, destaca la qualitat artística d'aquesta jove, que ha estat guardonada en diverses ocasions (al Certamen Vila de Salou, al Premi Ciutat de Berga, al Concurs Joves Intèrprets Premi Eugènia Verdet, al Concurs Ciutat de Carlet i al Concurs de Piano de Barcelona) i ha actuat, entre altres sales, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, a l'Ateneu Barcelonès i al Cercle del Liceu de Barcelona; i de la resta d'intèrprets que inclou el cicle.

En total, s'ha programat una dotzena d'actuacions gratuïtes d'una hora de durada, aproximadament, que abarquen diferents estils de música: clàssica, sobretot; però també irlandesa, contemporània i jazz. Deu d'aquestes actuacions tindran lloc a la Sala Xavier Turull de l'EMMS; i les dues restants, al Teatre Auditori de Salou (TAS). Al primer escenari pujaran la soprano Maria Escobar i A. Branch (soprano i piano); Adrià Baiges (guitarra); Otherside (música irlandesa); Oriol Aymat (violoncel), Joan Terol (jazz quintet), Lluís Castán (violí i piano), Dúo Entr'acte (flauta i guitarra), Marta Médico (violoncel/piano) i Pau Baiges (piano); i al segon, l'Orquestra Haendel (orquestra de cordes) i Lenka Bartunkova.

La majoria dels intèrprets tenen entre 20 i 25 anys i són o viuen a la nostra demarcació. 'Són joves promeses, a les quals des de l'Ajuntament volem donar-los l'oportunitat d'actuar en públic i ajudar-los a promocionar-se', explica el regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya, tot assenyalant que la intenció del consistori és donar continuïtat a aquest cicle de nous talents.

La primera edició d'aquest cicle s'acabarà el 18 de juny. Fins aleshores, s'oferirà una mitjana de dues actuacions cada mes.

Document Actions