Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Secretaria per a la Immigració organitza a Salou una jornada per evitar casos d'habitatge sobreocupat

dijous 30 abril 2009

La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha organitzat el passat 29 d'abril a Salou un seminari adreçat a professionals de serveis públics per donar a conèixer el marc normatiu d'accés als immobles i bones pràctiques al territori amb l'objectiu d'evitar i prevenir el fenomen de l'habitatge sobreocupat al Camp de Tarragona. En concret, la secretària d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Carme Trilla, ha explicat les mesures que marca en aquesta línia la Llei de dret a l'habitatge i el Pacte Nacional per a l'Habitatge. Dos instruments que tracten per primera vegada aquesta casuística i que plantegen solucions i garanties per fer-hi front.

El rerefons d'aquesta jornada, que s'emmarca en el programa anual de formació de la Secretaria, parteix de la constatació que l'accés a l'habitatge és una condició bàsica per a la inserció social de la població immigrada. Tanmateix, aquest accés no sempre es produeix en condicions òptimes i, en ocasions, s'arriba a situacions de sobreocupació que dificulten la convivència. En aquest sentit, el director territorial d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous, ha remarcat la necessitat d'intervenir des del conjunt d'administracions per tal de donar una resposta efectiva als possibles casos. 'Calen mecanismes que donin solucions a aquest problema perquè en primer lloc afecta als drets bàsics de les persones, a la convivència veïnal i perquè té impactes negatius en els barris, en les escoles i en bona part dels serveis públics', ha assegurat. També ha constatat la dificultat de conèixer l'abast real de la problemàtica, ja que no existeix cap cens o registre oficial de pisos sobreocupats.

El seminari 'L'habitatge sobreocupat' ha comptat amb la participació de la regidora d'Acció Social i Immigració de l'Ajuntament de Salou, Ana Narbona, i amb una cinquantena d'assistents, la majoria tècnics municipals de Policia Local, Serveis Socials i Urbanisme de la demarcació. En la segona part, experts i expertes en la matèria han donat a conèixer les seves experiències i bones pràctiques per evitar o prevenir casos de sobreocupació. En concret, han intervingut Blanca Pérez de la Fundació Vincle, Anna Vives de la Fundació Caixa de Catalunya, Joan Masdeu de l'Ajuntament de Mataró, i Ferren Aguirre i Oscar Valverde de la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana de Badalona.

Document Actions