Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La seguretat infantil a l’automòbil, serà l’objectiu de la campanya informativa desplegada per la Policia Local de Salou

La campanya de prevenció va adreçada a les famílies de Salou per informar de la correcta instal•lació dels Sistemes de Retenció Infantil als cotxes

dilluns 21 maig 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, a través de la Policia Local de Salou, encetarà del 22 al 27 de maig, una campanya informativa als pares i mares de Salou per promoure l’ús correcte dels Sistemes de Retenció Infantil (SRI) als vehicles segons el pes i l’edat dels menors.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar que “els sistemes de retenció infantils homologats i correctament cordats, poden salvar vides i la correcta informació és vital”.

Els accidents de trànsit, són una de les primeres causes de mortalitat infantil, per això l’ús d’una correcta cadireta de seguretat homologada amb el corresponent cinturó de seguretat ben cordat és essencial per vetllar per la protecció dels menors.

La Policia Local de Salou, aconsella utilitzar sempre els Sistemes de Retenció Infantil, tant en els trajectes llargs, com en els trajectes curts i interurbans.

Malgrat que la llei permet que els nens vagin als seients davanters, la Policia Local recomana utilitzar sempre els seients del darrera de l’automòbil i les següents cadiretes segons el grup per edat i pes:

Grup 0 – De 0 a 10 kg o bé de 0 a 9 mesos: cabàs de seguretat homologat amb arnès per a nadons al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’ubica als seients del darrera: cabàs de seguretat amb arnès, al darrera, en sentit de la marxa.

Grup 0+ - De 0 a 13 kg o bé fins 2 anys aproximadament: cadira de seguretat homologada amb arnès al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’instal·la als seients del darrera: cadira de seguretat amb arnès, en sentit de la marxa.

Grup I – De 8 a 18 kg o bé de 9 mesos a 3 anys: cadira de seguretat homologada amb arnès, al darrera en sentit de la marxa.

Grup II – De 15 a 25 kg o bé de 3 a 6 anys: cadira elevadora homologada amb respatller i ajustaments d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle.

Grup III – De 22 a 36 kg o bé de 6 a 12 anys i menys de 150 cm d’alçada: cadira homologada elevadora amb ajustament d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle. De 135 a 150 cm podran utilitzar la cadira de seguretat o el cinturó de seguretat.

Els accidents amb lesions greus es poden evitar amb una conducció segura i responsable: és important no oblidar mai un correcte Sistema de Retenció Infantil, per als menors. La fragilitat dels menors dins del cotxe, si no van correctament cordats, és encara més gran que la dels adults i podem evitar-ho tots plegats.

Galeria d'imatges

Cadiretes_A.jpg
Sillitas_B.jpg
Cadiretes_A.jpg
Sillitas_B.jpg

Document Actions