Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La sentència que suspèn la llicència del Villa Enriqueta manté l'ús per a activitats de restauració

dimarts 31 maig 2016

No obstant, la sentència del jutge, a través del peritatge processal, aclareix que el resultat en l'immoble després de les obres ha millorat la situació precedent del xalet noucentista

 

El regidor de Gestió de Territori considera que “estem davant d'un tema purament tècnic i reparable” i afirma que està “sota estudi tècnic i jurídic.

 

 

L'Ajuntament de Salou ha rebut una sentència TSJC que anul·la la llicència d'obres concedida al xalet Villa Enriqueta (aprovada de manera inicial l'any 2004) per ubicar-hi un restaurant, si bé l’edifici manté l’ús com a establiment on es poden desenvolupar activitats de restauració.

 

Aquesta sentència conclou que el consistori va atorgar una llicència d’obres per restaurant basant-se en un informe tècnic que va interpretar la normativa del catàleg del POUM d’una manera més flexible, mentre que el jutge, en la sentència, interpreta de forma més restrictiva basant-se en un peritatge processal.

 

La llicència atorgada, que es va aprovar provisionalment l’ant 2008 i definitivament l'any 2009, i que es basa en un informe dels serveis tècnics municipals, els quals van fer una interpretació de la norma més extensiva, ha quedat suspesa. Segons ha manifestat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “actualment, els serveis tècnics i jurídics estan estudiant l’abast de la mateixa, però l’Ajuntament la complirà en els seus estrictes termes”. Montagut també ha volgut matisar que “per nosaltres és molt important que aquesta sentència només invalidi la llicència d'obres, no de l'ús de l'edifici, per tant ningú posa en dubte que pugui ser un restaurant. Montagut ha afegit que estem davant d’un tema “purament tècnic i reparable”.

 

Els elements sobre els quals el jutge -a través del peritatge processal- posa de relleu que s'hauran de reformular afecten a, entre d'altres, el cos de l’ascensor que dóna servei a les 3 plantes;la nova planta subterrània construïda sota l’edifici catalogat amb la conseqüent modificació de l’estructura; les escales d’accés al subterrani i les reixes de ventilació; a més d'altres detalls com la balconada i balustrades de la terrassa del primer pis, així com els forats de les finestres de façana; entre d'altres aspectes.

 

El regidor també ha posat en valor les paraules del jutge recollides en la sentència que fan referència a la interpretació del pèrit i que diuen textualment que “és cert que per via aclaridora -indica el pèrit- que l'ascensor instal·lat facilita l'accessibilitat, que el resultat estètic del total conjunt edificat és encertat i ha millorat la situació precedent; que la regulació dels buits de la façana ha comportat una uniformitat estètica que considera encertada i que no desentona amb l'estil inicial; que la regularització de les finestres no trenca l'aire noucentista de l'immoble; que el resultat final de les obres de reforma està d'acord amb l'esperit de conservació del bé catalogat; que el resultat final millora l'estat anterior dels espais existents i que el resultat final de la tanca és correcte, excepte en determinats trams que ha estat substituït per una porta corredissa”.

Document Actions